Long Beach e-Prix – Pe urmele tatălui

Long Beach e-Prix – Pe urmele tatălui

Nelson Piquet jr a câștigat cursa desfășurată la Long Beach, călcând pe urmele tatălui său, triplul campion mondial de Formula 1. Victoria juniorului marcheaza exact 35 de ani de la succesul american al lui Nelson Sr.

Presa a fost încântată de această performanță istorică, însă pentru moment încă nu putem compara Formula E cu regina motorsportului, nici pe Junior cu tatăl său. Forțând nota, putem spune că Nelsinho încearcă încă să își spele păcatele după ce și-a distrus cariera promițătoare ce se contura în Formula 1. Alegerea greșită de la Singapore i-a atras o mulțime de critici și i-a diminuat considerabil numărul de fani. Formula E a devenit pentru pilotul brazilian locul unde face eforturi să își repare imaginea șifonată.  Uitându-ne la performanțele din acest sezon nu putem decât să apreciem munca depusă și rezultatele pe care nu toată lumea le-ar fi așteptat.

Victoria lui a marcat cea de a șasea victorie diferită în acest sezon electrizant. Podiumul a fost completat de Jean Eric Vergne și Lucas di Grassi.

Piquet a plecat în cursă de pe locul 3 reușind să evite 2 incidente care au dus la prezența safety-car-ului pe pistă. Daniel Abt, unul din favoriți, a pierdut lupta cu Vergne în urma strategiei defectuoase de la boxe. Lovitura finală a venit când a primit un drive-through penalty pentru folosirea exagerată a boost-ului de putere. Această penalizare l-a scos din lupta pentru puncte.

E-prix-ul de la Long Beach a fost deasemenea un eșec complet pentru e-Dams-ul lui Prost, care a fost scos din ritm de Vergne la început de cursă apoi de di Grassi după primul restart cauzat de abandonul rușinos al lui Scott Speed – americanul a lovit parapetul din prima șicană.

Următoarea cursă se va desfășura luna viitoare pe celebrul circuit de la Monte Carlo.