Kubica nu va participa în Raliul Argentinei

Kubica nu va participa în Raliul Argentinei

Polonezul Robert Kubica și-a retras participarea la Raliul Argentinei cu câteva zile înaintea etapei din provincia Cordoba, la nord-vest de Buenos Aires. Motivul? Restructurarea propriei echipe.

Fostul pilot de Formula 1 a declarat că pauza luată îi va permite să lucreze la organizarea echipei pentru restul sezonului. Mașina Ford Fiesta RS WRC și o parte din personalul echipei se află deja în Argentina.

Nu am luat foarte ușor această decizie. Planul era să alergăm în Argentina, dar va trebui să sărim peste eveniment (…) Deși am câștigat 6 probe speciale în primele 3 etape, trebuie să fim realiști și să ne concentrăm pe îmbunătățirea echipei.

Echipa polonezului a fost fondată în ianuarie anul acesta și este condusă de compania italiană de management  A-style (cu un logo mai mult decât insinuant, dar celebru – preluat de la compania de îmbrăcăminte aflată în spatele proiectului). Cu toate victoriile din probele speciale, Kubica nu a reușit încă să puncteze anul acesta. La 30 de ani și după teribilul accident care a pus capăt carierei sale din F1, Kubica încă este hotărât să demonstreze pasiunea pe care o are pentru competiție.

Plănuim să revenim în Portugalia, mai bine organizați” a încheiat Robert.