MotoAmerica Road Atlanta: Beaubier, parcurs perfect

MotoAmerica Road Atlanta: Beaubier, parcurs perfect

Prima etapă a noului campionat a fost un real succes, iar acum, la doar o săptămână distanță, circuitul Road Atlanta aștepta caravana motociclismului american, aflat în drumul spre o revitalizare de mult așteptată.

Ploaia de la Austin și condițiile atmosferice mixte au venit la pachet și pe circuitul din Atlanta. De asemenea, forma echipei oficiale Yamaha a fost la aceleași standarde ridicate. Josh Hayes și Cameron Beaubier erau numele de urmărit și implicit principalii favoriți la victoria clasei mari, Superbike.

Sub semnul ploii și al condițiilor atmosferice nu tocmai prielnice, Road Atlanta a testat nervii piloților, dar și al echipelor tehnice ale acestora. Ambele manșe au fost afectate de ploaia ce părea să nu se oprească. Avantaj pentru Cameron Beaubier, care și-a trecut în contul său prima dublă victorie din 2015, preluând și ștafeta de lider al clasamentului general de la Josh Hayes.

beaubier
Beaubier și Hayes.

Coechipierul lui Beaubier a fost în prima manșă pe podium, dar în cea de-a doua Hayes a abandonat, iar mai tânărul său coleg a profitat din plin de oportunitatea ivită. Podiumul a fost completat de Jake Lewis și de spaniolul Bernat Martinez, aflat la prima astfel de distincție în campionatul american.

În clasamentul general al competiției conduce acum Cameron Beaubier cu un total de 95 de puncte.

Nici la clasele mici, Supersport, Superstock 1000 și Superstock 600, duelurile n-au lipsit. La clasa Superstock 1000, victoriile au fost împărțite între Joshua Day și Jake Gagne, ultimul fiind victorios în Texas, la debutul noului sezon competițional.

stock600
Clasa Superstock 600

La clasa Supersport, s-a impus Garrett Gerloff. Acesta a fost urmat de fostul pilot Caterham Moto2 Josh Herrin, podiumul fiind completat de JD Beach, într-o triplă Yamaha. Clasa Superstock 600 a stat sub semnul dominației lui Joe Roberts, acesta trecându-și în palmares ambele victorii.

Următoarea etapă a competiției americane se va desfășura în perioada 15-17 mai, pe circuitul Virginia International Raceway.