Ghidul PitStops: Autosport International Show

Ghidul PitStops: Autosport International Show

Luna ianuarie aduce o unică alinare fanilor curselor pe circuit: în pavilioanele de la NEC Birmingham, Autosport organizează an de an un salon dedicat mașinilor de competiție. Colaboratorul nostru din Marea Britanie, Lucian Iovu, n-a putut rata o asemenea ocazie, iar cuvintele sunt de prisos.

Monoposturile moderne de Formula 1 au atras majoritatea privitorilor, însă cei avizați au taxat imediat obiceiul echipelor de a aduce modele extrem de vechi (multe din 2010, 2011), vopsite în culorile actuale. N-a pretins nimeni să fie aduse mașini din 2015 înainte de lansările oficiale, însă amintirea recentă a celor din 2014 putea fi împrospătată vizual.

Vedeta incontestabilă a showului a fost monopostul Lotus pilotat de Jim Clark. Despre binomul Clark-Lotus puteți citi adesea în articolele noastre istorice, însă ocaziile de a vedea mașina sunt destul de rare și cam departe de noi.

Seria națională de turisme BTCC este prilej de mândrie și, pe bună dreptate, turismele au ocupat un loc central în pavilionul expozițional. Majoritatea piloților de top au și venit la Birmingham pentru a interacționa cu fanii înainte de noul sezon.

În mod normal, o zi nu-ți ajunge să parcurgi pe îndelete tot ce este expus și vei pleca mereu cu sentimentul că ai fost pe fugă. În imaginile noastre n-au încăput nici jumătate dintre exponate și, spre deosebire de un muzeu, nu ne facem vinovați de spoilers, dat fiind că de la an la an se schimbă totul.