F3 Hockenheim Cursa 2: Felix nu mai cedează

F3 Hockenheim Cursa 2: Felix nu mai cedează

Cea de-a cincea cursă din 2015 și a doua din weekendul german a avut un scenariu asemănător cu prima. Până la un punct – cel în care Rosenqvist nu a mai dat speranțe concurenței.

Dacă ieri Antonio Giovinazzi a reușit să-l surprindă pe suedezul de la Prema în acul de păr, astăzi Rosenqvist a plecat excelent și nimeni nu l-a mai văzut până la final. Rareori asistăm la asemenea ecarturi în F3, însă fără vreo neutralizare s-a văzut perfect superioritatea celui ce n-a fost învins în vreo sesiune de calificări din actualul sezon. Charles Leclerc s-a mulțumit să ruleze solitar pe locul secund, acuzând la final o întârziere de peste nouă secunde. Practic, singurul moment în care Rosenqvist a avut emoții a fost îndărătnicia lui Raghunathan în a se lăsa depășit cu un tur. Însă chiar și faptul că s-au ajuns piloți din urmă cu un tur nu face altceva decât să întărească dominația pilotului cu numărul 1 de concurs.

Antonio Giovinazzi n-a putut emite pretenții nici la poziția lui Leclerc, de vreme ce localnicul Gunther a ținut cu dinții de ultima treaptă a podiumului până spre final, lăsând apoi cale liberă italianului să completeze triada favoriților la titlul din 2015. Astfel, doar ordinea s-a schimbat față de prima alergare de vineri, cei trei ocupanți ai pozițiilor de onoare fiind aceiași. Trebuie să ne obișnuim cu ei și am putea deja să ne alegem favoritul la titlu dintre ei.

Gunther s-a clasat al patrulea, fiind urmat la mare distanță de Callum Ilott (Carlin), la cea mai bună clasare din scurta sa carieră. Pentru protejatul Red Bull, grijile au venit din spate, unde Santino Ferrucci a continuat să aplice presiune, fără succes însă. Markus Pommer era și el parte a grupului, însă problemele pe ultimii metri l-au scos din joc, promovându-i astfel pe Menezes, Albon, Russell și Maisano.

Lance Stroll și-a ruinat cursa la prima trecere prin acul de păr, fiind aruncat la coada grupului deosebit de numeros. Canadianul a încheiat pe locul 14, fiind urmat de altă deziluzie, Jake Dennis. Ce să mai spunem de Tatiana Calderon, care anul trecut puncta adesea iar acum a venit abia pe 21?

Mâine va avea loc ultima manșă de la Hockenheim, cu același Felix Rosenqvist în pole, urmat de Leclerc. Ocupanții liniei secunde, Gunther și Stroll, ar putea încurca socotelile de revenire pentru Giovinazzi, care s-a clasat abia al șaselea și are ceva de recuperat. Cei trei favoriți la titlu s-au desprins de urmăritori în clasament, unde conduce Giovinazzi (91), urmat de Leclerc (76) și Rosenqvist (74). Jake Dennis este al patrulea cu doar 42p.