Campionatul Național de Motociclism Viteză: Etapa I

Campionatul Național de Motociclism Viteză: Etapa I

Noul sezon al Campionatului Național de Motociclism Viteză al României a debutat în weekend-ul ce tocmai s-a încheiat, toată acțiunea având loc pe circuitul Motor Park România de la Adâncata.

Weekend-ul a fost unul cu acțiune pentru motociclismul românesc, mai multe clase fiind înscrise în etapa de pe Motor Park România, și anume: Juniori 1+85cmc, 125 SP/Moto 3, Debutanți 600, Debutanți 1000, SuperSport 600, SuperBike 1000.  Cursele din ziua de duminică s-au desfășurat pe o pistă udă, din cauza ploii ce a fost mai mereu prin preajma circuitului.

Superbike 1000

Pe o suprafață udată de ploaie, Robert Mureșan a dominat cursa clasei mari. Pilotul arădean, component al echipei VIK Power Arad s-a dovedit net superior, obținând o victorie facilă. Mureșan a stabilit și un nou record pe tur al circuitului în sesiunea de warm-up, oprind cronometrul în 1:25.140, în condiții de pistă uscată.

Podiumul a fost completat de Cătălin Cazacu (Taifun Racing Timișoara), respectiv Cosmin Costescu (Taifun Racing Timișoara), însă distanțele față de primul clasat au fost foarte mari.

Supersport 600

La categoria Supersport 600, învingător a fost Ionel Pascotă. Componentul echipei Pascotă Racing s-a impus după o cursă de 14 tururi, pe locul secund sosind Svetlin Ivanov, pilot al echipei Z Motor. Ecartul dintre primul și al doilea clasat a fost de peste patru secunde și jumătate.

Podiumul categoriei a fost completat de Boyko Bozhinov, pilotul echipei Team GIS.

Debutanți 600 & Debutanți 1000

La clasele dedicate debutanților, echipa Taifun Racing Timișoara și-a asigurat ambele victorii. La clasa Debutanți 600 s-a impus Adrian Liviu Petrovici, în timp ce la categoria Debutanți 1000 victoria i-a revenit pilotului Iuliu Mihai.

125 SP/ Moto3

Categoria 125 SP/ Moto3 a adunat la startul cursei doar 3 piloți. Victoria i-a revenit lui Răzvan Mateș, de la Steaua GTH București. Poziția secundă i-a revenit coechipierului său, Denis Pop. Eugen Dinu de la echipa Century Team a abandonat în turul secund  al întrecerii.

 Juniori I+85

La categoria dedicată juniorilor, victoria i-a revenit tot lui Răzvan Mateș. Pilotul echipei Steaua GTH București nu a avut rival nici la această clasă, Denis Pop venind la peste un minut în urma sa. Pilotul echipei Csiki Enduro, Josef Havadtoi a completat podiumul final al întrecerii.

Rezultatele finale complete sunt următoarele:

Categoria Juniori 1:

Race Juniori 1 + 85 - rezultate

Categoria 125 GP/Moto 3:

Race 125 - rezultate

Categoria Debutanți 600:

Race debutanti 600 - rezultate

Categoria Debutanți 1000:

Race debutanti 1000 - rezultate

Categoria Supersport 600:

Race supersport 600 - rezultate

Categoria Superbike 1000:

Race superbike 1000 - rezultate