F3 Hockenheim Cursa 3: Leclerc, maestrul ploii

F3 Hockenheim Cursa 3: Leclerc, maestrul ploii

Fiecare dintre cei trei favoriți la titlul de anul acesta și-a trecut în cont câte o victorie la Hockenheim, Leclerc fiind autorul unei curse extrem de curajoase pe o pistă extrem de udă.

Felix Rosenqvist a plecat din pole și a condus până la jumătatea cursei, însă Leclerc s-a ținut de el ca o umbră și a prins curaj. Prima sa tentativă a venit în turul 11, când a atins ușor roata spate a suedezului în acul de păr, reușind apoi să execute o manevră impecabilă pe reaccelerare în același loc al circuitului, două tururi mai târziu.

Imediat după aceea, Pietro Fittipaldi a provocat un incident cu coechipierul Cao, fiind necesară neutralizarea cursei. Astfel, deși primii doi se bucurau de un avans uriaș, tot n-au fost emoții pe final pentru Leclerc și Rosenqvist. Maximilian Gunther însă a pierdut locul pe podium pe greșeală personală în ultimul tur, beneficiarul fiind Antonio Giovinazzi, la fel ca în cursa de ieri. Mikkel Jensen a încheiat al patrulea, dar a provocat un incident cu Ilott în primul tur și rămâne de văzut dacă va rămâne cu punctele. Mucke Motorsport a adus trei mașini pe poziții consecutive, în spatele lui Jensen plasându-se Ferrucci și Gunther. Însă Ferrucci a pierdut poziția sa în urma unei penalizări de 20 de secunde post-cursă pentru un incident în ultimul tur cu Pommer.

Lance Stroll n-a avut un ritm prea bun pe ploaie și a încheiat pe 6, fiind urmat de Markus Pommer, Jake Dennis și Alex Albon. Ultimul punct i-a revenit lui Callum Ilott, care ar fi putut sosi mult mai bine fără a fi victimă în primul tur. În afara punctelor au terminat învingătorul de la Silverstone George Russell (P18) și Michele Beretta (P19), care n-a putut să vină în grupul portocaliu al colegilor săi.

La general, continuă să conducă Antonio Giovinazzi (106p), urmat de Leclerc (101p) și Rosenqvist (92p), cei trei fiind net distanțați de restul urmăritorilor.