CNMV: Robert Mureșan, victorie pe Motor Park

CNMV: Robert Mureșan, victorie pe Motor Park

Cum am spus-o și aici, weekend-ul trecut (1-3 mai 2015) a avut loc prima etapă a Campionatului Național Individual Open al României la Viteză pe Circuit, sub patronajul Federației Române de Motociclism, pe circuitul Motor Park România.

Promotorul HoleShot Track Events a conferit organizarea etapei inaugurale clubului sportiv Motorsport Race Management (MRM), iar din toate punctele de vedere putem ratifica un succes notabil.

Robert Mureșan a participat în etapa aceasta la clasa Superbike 1000. Pilotul arădean a reușit în cadrul antrenamentelor libere timpul de 1:26.839s, iar în sesiunea de warm up, Robert a coborât la 1:25.140s, realizând recordul de circuit.

Calificările la clasa Superbike 1000 s-au desfășurat în condiții de pistă udă, iar pole position-ul a fost obținut de Robert cu un timp de 1:33.342, având un ecart de 4.874 secunde față de Cătălin Cazacu, ocupantul locului secund.

Startul cursei a fost amânat cu 30 de minute din cauza unei ploi destul de puternice, timp în care piloții au intrat la boxe pentru schimbul de pneuri. Cursa a fost câștigată de Robert Mureșan, acesta doborând și recordul de circuit în condiții de ploaie cu un timp de 1:34.726 realizat în turul 9. Cătălin Cazacu a venit pe locul 2, la peste 14 secunde, iar locul trei a fost obținut de Cosmin Costescu ce a venit la peste 1,2 minute față de lider.

SBK 1000 podium

Roberta declarat: „Am fost foarte mulțumit de evoluția pe acest circuit complet nou pentru mine, fiind un antrenament foarte bun în vederea pregătirii participării în Campionatul Mondial WorldSBK la clasa Superstock 1000. Mulțumesc echipei H-moto, tuturor fanilor, celor care au crezut în mine și le promitem un spectacol frumos și la celalalte etape de Campionat Național.”