WTCC Moscova: Muller și Lada ies la rampă

WTCC Moscova: Muller și Lada ies la rampă

De anul trecut de la etapa din Rusia nu am mai avut un weekend în care Yvan Muller să puncteze mai bine decât Pechito Lopez. Între timp, Lada Vesta trebuie luată tot mai în serios.

Cele două tendințe s-au arătat încă din calificări: Muller a luat pole-ul în fața lui Lopez, iar Rob Huff a adus Lada pe locul al patrulea. La polul opus, modelele Citroen pilotate de Loeb și Bennani n-au intrat în top 10.

Cursa 1

Primii patru de pe grilă au încheiat în aceeași ordine: Muller – Lopez – Tarquini – Huff. Abia pentru locul al cincilea am avut rocada dintre Ma Qing Hua și Tom Chilton. La capătul a 16 tururi, singurul abandon a fost modelul Cruze al lui John Filippi, în timp ce Loeb nu a putut urca mai sus de poziția a noua, chiar în fața disputei dintre ceilalți doi piloți ce reprezentau interesele constructorului local – Van Lagen și Catsburg.

Cursa 2

Fără vreun Citroen în primii opt pe grila inversată, Tiago Monteiro a putut sprinta către o nouă victorie Honda, așa cum i-a prezis coechipierul Tarquini. Rob Huff a progresat excelent de pe 7 până pe 2, iar Lada a completat o prestație excelentă printr-un loc 4 adus de debutantul Catsburg, proaspăt venit din anduranță. Între cele două modele galbene s-a clasat Norbi Michelisz, iar primul Citroen a fost cel al chinezului Ma, abia al cincilea. Muller a terminat pe 6, însă din nou a fost în fața lui Lopez, clasat al 12-lea, la prima cursă fără puncte (și fără podium) din 2015. Acest rezultat slab s-a datorat unei penalizări pentru start anticipat, care este fatală în curse pe distanțe atât de scurte.

Așadar, Yvan Muller a reușit să reducă deficitul la general față de liderul Lopez, cei doi fiind acum despărțiți de 35 de puncte, înaintea etapei din Slovacia ce va marca jumătatea sezonului. Este un prim semn al revitalizării disputei din WTCC, iar a doua dovadă a venit tot în acest weekend: în cele două manșe am avut complet șase piloți diferiți pe cele două podiumuri.