Nascar: Kurt Busch triumfător la Michigan

Nascar: Kurt Busch triumfător la Michigan

Când ploaia își face apariția într-o cursă de Nascar toate rezultatele se dau peste cap. Cursa de la Michigan nu a făcut excepție.

Nu credem că Busch s-a gândit serios înainte de cursă că ar avea vreo șansă la victorie, însă pe finalul cursei întrerupte de ploaie a fost pilotul potrivit la momentul ideal pentru a trece la conducerea cursei. 6 tururi în frunte au fost de ajuns pentru a obține nesperata victorie.

Din totalul de 200 de tururi programate s-au parcurs doar 62, circuitul fiind amenințat serios de furtuni puternice. Pentru Kurt Busch a fost cea de a doua victorie din sezon după cea de la Richmond și cea de a 27-a a carierei. Pe următoarele locuri au terminat Dale Earnhardt Jr., Martin Truex Jr urmați de Matt Kenseth și Joey Logano.

Cursa a avut nu mai puțin de 4 neutralizări datorate averselor de ploaie. Pentru amuzament menționăm că după doar 50 de tururi parcurse cursa era deja oprită de 3 ori . Ocupantul locului al treilea Martin Truex Jr a stabilit un nou record obținând a 14-a clasare în top 10 în 15 curse disputate din sezon. Recordul data încă din 1969 aparținându-i lui Richard Petty.

Cursa de la Chicago programată pentru sâmbătă seară în acest weekend a fost amânată pentru a doua zi datorită acelorași condiții meteo nefavorabile.