Formula E Londra cursa 1: Buemi revine în cărți!

Formula E Londra cursa 1: Buemi revine în cărți!

Sebastien Buemi a câștigat prima cursă din ultima etapă a sezonului de Formula E 2015, podiumul fiind completat de D’Ambrosio și Jean Eric Vergne. Iar dacă lupta pentru titlu la piloți e încă deschisă, la echipe în schimb, titlul revine deja echipei e.dams-Renault.

Buemi a condus cursa de la start la sfârșit. Acesta a fost urmat la început de D’Ambrosio și di Grassi, în timp ce liderul clasamentului, Piquet Jr. a rulat pe 4 până ce Vergne l-a depășit în turul 3 după o încercare nereușită a brazilianului de a trece de di Grassi. Jean-Eric Vergne a avut o cursă foarte bună, reușind să treacă de di Grassi în turul 7 după o frânare violentă, apoi păstrând prim-planul în fața pilotului brazilian al Audi Sport ABT.

Pe la mijlocul plutonului, Bruno Senna și Sam Bird au avut o luptă pentru locul 8, în cele din urmă britanicul reușind să treacă de brazilian după ce ultimul a schimbat monopostul la boxe. Debutantul Leimer a rămas prea repede fără energie în primul său monopost și, astfel, a fost și primul ce a intrat la standuri. Vergne, di Grassi, Piquet, Turvey, Duval, Heidfeld l-au urmat, apoi în turul 15 a fost rândul liderului cursei, Buemi să intre și el la boxe.

În turul 18, Daniel Abt a ratat punctul de frânare, a intrat în bariere și nu a mai reușit să repornească monopostul, marcând astfel primul abandon al cursei. Acesta a fost urmat imediat și de japonezul Yamamoto. Bineînțeles, Safety Car-ul și-a făcut apariția pe circuit până în turul 21.

După reluarea întrecerii, a fost o bătălie pentru locul 5 tocmia între primii doi la general – di Grassi și Piquet Jr., dar fără nicio modificare. Pe final, di Grassi a pus presiune pe Vergne, însă ultimul loc al podiumului a rămas al francezului. Pe locul 6 a terminat Bird, în fața lui Prost, Duval, Turvey și Sarrazin. Leimer a terminat pe locul 14, în fața lui Heidfeld, Trulli și Senna.

Layout-ul circuitului improvizat în Londra nu a facilitat depășirile, cursa în sine fiind una lipsită de multă acțiune. La piloți nu s-a definitivat lupta pentru titlul mondial, ba chiar s-a complicat ecuația prin revenirea în joc a lui Buemi, însă la echipe, e.dams-Renault a câștigat titlul mondial.

Clasamentul final este următorul:

London ePrix