Formula E Londra cursa 2: Bird câștigă, Piquet Jr. – campion!

Formula E Londra cursa 2: Bird câștigă, Piquet Jr. – campion!

Favoriții la titlu au plecat în cursă mai din spate din cauza ploii ce s-a abătut în Q3 pe circuitul improvizat: Buemi a luat startul de pe 6, di Grassi de pe locul 11, iar Piquet de pe 16, ceea ce a făcut ca presiunea să fie mare pentru aceștia. Însă sfârșitul cursei și al primului sezon din Formula E avea să-i aparțină lui Piquet Jr., care a devenit primul campion din istoria noii competiții!

Sarrazin a plecat din pole, în spatele lui rulând Duval, D’Ambrosio și Bird, iar Buemi a reușit în turul secund să treacă de Bruno Senna, ce ocupase poziția a cincea. Până în turul 4, di Grassi a ajuns până pe 9, în timp ce Piquet Jr. pe 12. Debutantul Leimer și-a avariat aripa față în turul 6, însă cursa a continuat fără intrarea Safety Car-ului. În turul 8, pilotul Amlin Aguri, Yamamoto, a intrat în spatele monopostului pilotat de Jarno Trulli și a abandonat, distrugându-și aripa față și suspensia dreapta. Nick Heidfeld a abandonat și el un tur mai târziu iar astfel, di Grassi a ajuns pe 8, iar Piquet pe 11.

Liderul cursei a dat startul intrărilor la boxe în turul 15, iar alături de el a intrat și di Grassi, în timp ce Piquet Jr. mai avea 12% energie și a rămas pe circuit încă un tur. După ce a intrat la boxe și a reintrat pe circuit pe locul 4, Buemi a avut un tete-a-queue și a ajuns pe locul 7. Piquet Jr. a avut de luptat cu Nicolas Prost pentru locul 10 după ieșirea lui de la boxe, dar a rămas în fața francezului.

Leimer a abandonat cursa după ce a ratat un punct de frânare și a intrat în barierele de protecție în turul 21, de data aceasta Safety Car-ul intrând pe circuit. După reluarea cursei, di Grassi a urcat până pe 7, în spatele lui Buemi, iar Piquet Jr. a urcat pe 8, după ce l-a depășit pe coechipierul său Turvey, apoi pe Duran. Rolul lui Turvey a fost capital, acesta bătându-se pentru punctele aferente celui mai rapid tur, care ar fi putut înclina balanța decisiv atâta timp cât punctele mari le erau inaccesibile favoriților la titlu.

Finalul cursei a fost unul dramatic, Buemi nereușind să treacă de Senna, iar Sarrazin rezistând in extremis în fața lui Bird. Totuși, câștigătorul cursei a fost Sam Bird pentru că Sarrazin a rămas fără energie în monopost și a fost penalizat. Podiumul a fost completat de D’Ambrosio și Duval. Simona de Silvestro a terminat pe locul 14 la primul ei contact cu monoposturile electrice.

Așadar, primul campion mondial al Formulei E este Nelson Piquet Jr.! Sebastien Buemi termină pe locul secund în clasamentul piloților, iar di Grassi pe locul 3. Titlul la echipa s-a decis încă de ieri, formația sprijinită oficial de Renault devenind prima campioană.

Rezultatele cursei secunde sunt următoarele:

London ePrix - rezultate