Formula 1: Alonso nevoit să schimbe motorul după accidentul din Austria

Formula 1: Alonso nevoit să schimbe motorul după accidentul din Austria

Honda a anunțat că McLaren va trebui să schimbe motorul de pe monopostul lui Fernando Alonso înaintea Marelui Premiu al Marii Britanii, din acest weekend.

Alonso a fost implicat într-un accident alături de Kimi Raikkonen, în primul tur al MP al Austriei. În urma unei inspecții, Honda a descoperit că motorul spaniolului a fost afectat și au decis că va fi nevoie să fie schimbat înainte de Silverstone.

Piloții McLaren au pornit cursa de pe Red Bull Ring cu o penalizare de 25 de locuri, după ce au utilizat al cincilea motor în acest an. Astfel, dublul campion modial, va merge în Marea Britanie cu un motor folosit, pentru a evita o nouă penalizare.

„Am efectuat verificări amănunțite asupra ambelor motoare și credem că cel al lui Fernando a fost avariat în accident și ar putea necesita să fie schimbat,” a declarat Yasuhisa Arai, șeful Honda.

„Nu vom veni cu update-uri de hardware în Marea Britanie, dar vom adapta setările motorului la noile componente aerodinamice de pe șasiu.”

„Este evident că așteptările de la combinața McLaren-Honda sunt mai mari decăt ce putem livra deocamdată, dar, cu siguranță, ne îndreptăm în direcția corectă. În cadrul echipei vedem progresul, care probabil este mai greu de observat dacă privești din exterior. Suntem optimiști, pentru că lucrurile se schimbă foarte repede. Nu știu dacă vor fi necesare două, șase sau opt curse, dar cu siguranță nu mai mult de atât,” a spus Fernando Alonso.