MotoGP: Michelin anunță progrese majore pentru 2016

MotoGP: Michelin anunță progrese majore pentru 2016

La puțin timp după anunțarea revenirii în campionatul mondial de motociclism viteză, Michelin a anunțat că există progrese majore în dezvoltarea pneurilor ce vor fi folosite începând cu 2016.

După problemele apărute în testele de până acum, Michelin, prin vocea directorului departamentului Motorsport, Pascal Couasnon, anunță progrese majore în ceea ce privește dezvoltarea pneurilor ce urmează să fie folosite de echipele clasei MotoGP începând cu 2016.

În testele din 2015, mai toate echipele au semnalat probleme cu adaptarea motocicletelor la pneurile oferite de manufacturierul francez. Căzăturile din teste ale numelor sonore de la MotoGP au pus multe semne de întrebare asupra siguranței oferite de Michelin.

Pascal Couasnon a asigurat încă o dată că firma franceză lucrează din greu pentru asigurarea tuturor condițiilor necesare pentru dezvoltarea optimă a pneurilor Michelin. Directorul departamentului de Motorsport a mai adăugat că întrevede progrese semnificative în ceea ce privește calitatea anvelopelor, iar testele de la Brno din această lună vor reprezenta o oportunitate ideală pentru acomodarea piloților de la MotoGP cu pneurile de concurs pentru 2016.

Testul de la Brno va avea pe 17 august, la o zi distanță după desfășurarea Marelui Premiu al Cehiei. Conform înțelegerilor contractuale, echipele nu vor avea voie să divulge secrete asupra calității pneurilor, iar cronometrarea timpilor este strict interzisă.