MotoGP Misano test: Honda aduce prototipul pentru 2016

MotoGP Misano test: Honda aduce prototipul pentru 2016

Misano va găzdui în următoarele zile o sesiune de teste dedicată clasei MotoGP. Timp de trei zile, circuitul italian ne va oferi o privire  de ansamblu asupra situației prototipurilor care vor rula în 2016, dar și dacă Michelin a progresat sau nu în ceea ce privește pneurile oferite pentru sezonul următor.

Noutatea principală o regăsim în tabară celor de la Honda. Aflați într-o postură delicată și departe de a mai avea șanse reale la titlul mondial din 2015, gruparea japoneză a decis ca în testele de la Misano să debuteze prototipul RC213V cu care vor ataca sezonul 2016.

Honda l-a desemnat pe Hiroshi Aoyama în postura de a debuta motocicleta cea nouă. Conform zvonurilor din paddock, timpii obținuți de pilotul japonez au fost foarte buni, iar prototipul pentru 2016 ar putea să se prezinte mult mai bine decât predecesorul său din 2015.

De asemenea, joi, cei doi piloți oficiali ai echipei de uzină vor testa și ei în premieră noul prototip. Atât Marc Marquez, cât și Dani Pedrosa s-au declarat entuziasmați de oportunitatea ivită. Totuși, cei doi piloți vor avea la dispoziție motoarele din 2015, șasiul fiind cel pe care îl vor folosi în sezonul viitor.

Ducati încearcă să testeze anumite componente ale motocicletei din 2015. Ambii piloți vor fi prezenți la Misano, pentru a încerca să găsească răspunsuri la problemele electronice apărute în ultima perioadă. Andrea Dovizioso a resimțit din plin modificările tehnice aduse de eliminarea avantajelor oferite manufacturierului bolognez.

De asemenea, de la testul italian nu vor lipsi nici Suzuki sau Aprilia, celor două mari reveniri din acest sezon. Ambele echipe vor teste componente ale prototipurilor actuale, iar italienii vor încerca să găsească răspunsuri la problemele electronice din prima jumătate a sezonului.