CNKD: Record de piloţi pe circuitul AMC Kart

CNKD: Record de piloţi pe circuitul AMC Kart

În weekend-ul 11-12 iulie, circuitul AMC Kart din Bucureşti a găzduit etapa a IV-a a Campionatului Naţional de Karting Dunlop. Deja obişnuiţi cu numărul mare de piloţi, organizatorii au avut parte şi de prezenţe speciale la start, înregistrând totodată un record (71 de piloţi, repartizaţi bineînţeles pe categoriile de concurs).

Cei mai mici dintre sportivi, piloţii clasei KID, au oferit ca de fiecare dată spectacol.  Ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de Alex Mănăsia, pe locul doi clasându-se George Onoaie, iar etapa a fost câştigată de Nicolas Mănăsia.

Noua clasă inclusă în circuitul Rotax din România, Rotax Micro, l-a dat câştigător pe Tim Meltzer, fiind urmat de Mihai Temian şi de Gabriel Imre.

La clasa Mini, s-a impus Andrei Boacă, pe locul secund venind Horia Roca, podiumul fiind întregit de Marco Bota.

Clasa Rotax Mini a fost câştigată de Eduard Cimpoacă. Locul al doilea i-a revenit lui Robin Kohler, iar poziţia a treia, legitimatului Road Runner Sibiu, Theodor Nicoară.

Spectacolul a crescut direct proporţional cu vârsta piloţilor. La clasa Rotax Max Senior, Alex Dina şi-a însuşit victoria, fiind urmat de Michelle Fota şi de craioveanul Alexandru Simion.

Robert Barabas şi-a consolidat poziţia de lider în clasamentul general, câştigând clasa Rotax DD2. Ruxandra Creţu a continuat să pună presiune pe lider, terminând etapa pe locul al doilea, urmată de Rareş Movileanu.

La DD2 Masters, prima poziţie i-a revenit lui Soos Istvan. Tatăl liderului de la DD2, Istvan Barabas,  s-a clasat pe locul secund, iar treapta a treia a podiumului a fost completată de Imre Gabor.

Clasa regină a kartingului, KZ, a fost câştigată de Andrei Tomescu, în urma căruia s-au clasat Daniel Vonica şi fostul pilot din Campionatul Naţional de Karting Şcolar- Mihai Simedru.

Din păcate, constatăm încă o dată lipsa de piloţi în cadrul clasei KF, atât la juniori, cât şi la seniori. Sperăm că noile specificaţii tehnice implementate de CIK-FIA vor aduce odată cu scăderea costurilor motoarelor şi mai multi piloţi pe grila de start. Podiumul categoriei KF-KFJ a fost format din numai doi piloţi, pe prima poziţie – Gabriel Tomescu, urmat de Ştefan Manolache.

Alte clasamente:

Rotax Junior

1. Nikolaz Petrov

2.Hristova Lora

Rotax Max Masters

1. Philipp Kohler

2. Călin Bucur

3. Cristian Muller

Etapa a V-a se va desfăşura pe circuitul Speed Park din Bacău, în perioada 5-6 septembrie. Mult succes tuturor!

MG_2893-840x560

Foto: Vali Iovi-Stere, FRAS