MotoGP: Giovanni Cuzari a fost arestat de autoritățile elvețiene

MotoGP: Giovanni Cuzari a fost arestat de autoritățile elvețiene

Șeful echipei Forward Racing, Giovanni Cuzari a fost arestat de autoritățile elvețiene, iar viitorul echipei devine incert.

După Marele Premiu al Germaniei, Giovanni Cuzari a fost arestat. Oficialul echipei Forward Racing este suspectat de corupție și spălare de bani prin intermediul sponsorilor. Conform surselor, Cuzari va rămâne în arest preventiv până vineri sau sâmbătă, atunci când va fi adus în fața instanței pentru o primă audiere.

Principalele capete de acuzare vizează încercarea de a corupe un înalt oficial. Libero Galli, șeful fiscului din Ticino, este acuzat de abuz în funcție, după ce a acceptat mită din partea șefului de la Forward Racing. Galli este acuzat că a primit sume importante de bani pentru a-i oferi tratament preferențial lui Cuzari în ceea ce privește veniturile de la Media Action, compania deținută de acesta, care manageriază bugetul echipei Forward Racing.

Conform publicației Il Corriere del Ticino, Giovanni Cuzari respinge acuzațiile aduse. El susține că nu a oferit mită pentru a obține favoruri. Poliția din Ticino continuă însă ancheta și va urma să verifice conturile echipei Forward Racing. Astfel, viitorul echipei pare să fie nesigur, iar o ipotetică condamnare definitivă a lui Cuzari ar putea însemna falimentul și implicit retragerea din campionatul mondial de motociclism viteză.

În prezent, echipa activează la clasele Moto2 și MotoGP, avându-i ca piloți pe Simone Corsi, Lorenzo Baldassari, Stefan Bradl și Loris Baz. Acum doi ani, Forward Racing era cea mai mare structură a clasei intermediare, pe când avea patru piloți înscriși. Dacă la Moto2 se pot mândri cu succesele aduse de Jules Cluzel (2010) și Alex de Angelis (2012), la clasa regină cele mai bune rezultate au venit anul trecut grație lui Aleix Espargaro – un pole și un podium.