MotoGP Misano test: Honda din nou în frunte

MotoGP Misano test: Honda din nou în frunte

A doua zi a testelor de la Misano  l-a readus în prim plan pe Marc Marquez. Spaniolul a fost cel mai rapid pilot al zilei, primele sale impresii despre prototipul  2016 fiind pozitive.

Testele de la Misano au reprezentat oportunitatea ideală pentru Honda să-și aducă noul RC213V. Motocicleta cu care Marc Marquez și Dani Pedrosa vor concura în 2016 a fost testată inițial de Hiroshi Aoyama, cu o zi înainte. Marquez și Pedrosa au stabilit timpi cronometrați atât cu prototipul actual, cât și cu cel nou, iar primele impresii au fost pozitive.

Marquez a fost cel mai rapid om al zilei. Pilotul spaniol de la Repsol Honda a acoperit 86 de tururi, iar cel mai rapid timp a fost de 1:32.0, cu peste jumătate de secundă în fața următorului clasat, Andrea Dovizioso. De cealaltă parte a garajului Honda, Dani Pedrosa a acoperit 71 de tururi, iar reperul său a fost cronometrat în 1:32.66.

O altă echipă prezentă la testul din Italia este Ducati. Gruparea bologneză a încercat diferite setări, cei doi piloți fiind însă într-un contrast total în ceea ce privește performanțele obținute. Dacă Andrea Dovizioso a acoperit numai puțin de 132 de tururi și a stabilit un excelent 1:32.5, Andrea Iannone nu a făcut față căldurii intense de la Misano și problemele fizice l-au împiedicat să stabilească un timp prea bun.

Maniac Joe a fost cronometrat în 1:35.7, dar circumstanțele nefavorabile vin pe seama accidentării recent suferite la umărul stâng, la care a fost și operat. Michele Pirro, pilotul de teste al echipei italiene a fost prezent și el. Sarcinile sale au fost bine stabilite. Pilotul din San Giovani Rotondo a testat componentele electronice ale motocicletei GP15.

Echipa de uzină Suzuki a fost și ea prezentă la Misano. Ambii piloți, Maverick Vinales și Aleix Espargaro au luat parte la testul de pe traseul italian. Conform surselor, atât Vinales, cât și Espargaro au testat diferite setări care urmează să fie folosite în întrecerile rămase până la finalul sezonului 2015.

Dată fiind suprafața reasfaltată a pistei de la Misano, cei doi piloți au primit o misiune specială. Ei au încercat diferite setări ale modelului GSX-RR, pentru a găsi soluția optimă în vederea întrecerii ce urmează să aibă loc la începutul lunii septembrie.

Ultima zi a testelor de la Misano va avea loc astăzi și va viza eminamente evalarea pneurilor propuse de Michelin pentru sezonul 2016.