CNMV Et.2: Mureșan, în luptă cu recordurile, nu cu rivalii

CNMV Et.2: Mureșan, în luptă cu recordurile, nu cu rivalii

A doua etapă a campionatul național de motociclism viteză s-a desfășurat pe MotorPark România la finele săptămânii recent încheiate, iar Robert Mureșan a dominat din nou la clasa regină, Superbike 1000.

Campionatul național de motociclism viteză a ajuns din nou pe Motor Park. Weekend-ul a fost unul cu acțiune pentru motociclismul românesc, mai multe clase fiind înscrise în etapa secundă, și anume: Juniori 1+85cmc, 125 SP/Moto 3, Debutanți 600, Debutanți 1000, SuperSport 600, SuperBike 1000.

Superbike 1000

La clasa regină, câștig de cauză a avut din nou Robert Mureșan. Pilotul arădean, component al echipei VIK Power, a doborât din nou recordul circuitului. Spre deosebire de prima întrecere a sezonului, desfășurată pe același circuit, condițiile meteo au fost total diferite.

Dacă în prima etapă, Robert se impunea pe ploaie, ieri a făcut-o în condiții foarte calde, cu temperaturi care treceau de 40 de grade. De altfel, pilotul arădean a doborât recordul circuitului, cronometrând cel mai rapid tur în 1:24.619. În întrecerea clasei mari, el a fost urmat de Cătălin Cazacu, la cevamai mult de zece secunde. Podiumul etapei secunde a fost completat de Bogdan Vrăjitoru.

La finalul întrecerii, fericitul învingător, Robert Mureșan a avut cuvinte de laudă la adresa staff-ului tehnic, declarând următoarele:

Nu aș putea să spun că a fost o cursă ușoară din perspectiva problemelor cu care ne-am confruntat, nu am reușit să avem seturile de pneuri noi necesare și o defecțiune a cutiei de viteze ne-a ținut pe loc. M-am simțit bine pe circuit și o să coborâm și mai mult timpul pe tur cu siguranță. Mulțumesc mult prietenilor care m-au ajutat să ajung la această etapă și care și-au asumat și rolul de mecanici. Este o plăcere să concurezi acasă și un bun antrenament pentru Stock 1000.

În clasamentul general al clasei Superbike, conduce același Robert Mureșan, cu 50 de puncte acumulate din tot atâtea posibile. El este urmat de Cătălin Cazacu (40 de puncte), respectiv Cosmin Costescu și Bogdan Vrăjitoru, ambii piloți acumulând câte 29 de puncte.

Supersport 600

La clasa Supersport 600, Ionel Pascotă s-a impus cu aceeași maximă lejeritate. Cu un avans de aproape jumătate de minut, pilotul timișorean și-a adjudecat cea de-a doua victorie, din tot atâtea posibile. El a fost urmat de Emil Drăghici, respectiv Alexandru Bar.

În clasamentul general al clasei, Ionel Pascotă a acumulat punctajul maxim de 50 de puncte. El este urmat în acest clasament de Emil Drăghici cu 31 de puncte, în timp ce locul 3 este ocupat de Svetlin Ivanov, absent la a doua etapă a sezonului.

Debutanți 1000 – Debutanți 600

Cursa claselor debutanți 1000 și debutanți 600 s-a desfășurat concomitent, iar învingător a fost Daniel Onoriu, cel care încheiase pe poziția secundă în prima etapă a sezonului. El a fost urmat de Iuliu Mihai și Cristian Angelovi.

125 SP/Moto 3

Răzvan Mateș și-a dublat primul succes stagional cu o nouă victorie pe MotorPark. Componentul echipei Steaua GTH București, s-a impus la o diferență de peste un minut în fața lui David Catana, aflat la prima participare din sezon. Podiumul a fost completat de Denis Pop, coechipierul învingătorului la același club sportiv.

Juniori 1+85cmc

În cursa de debut a zilei de duminică, Răzvan Mateș s-a impus din nou. Pilotul echipei Steaua nu a avut rival la clasa mică, câștigând întrecerea a doua a sezonului la peste un minut și jumătate avans în fața lui Denis Pop. Podiumul a fost completat de Răzvan Stănescu, astfel încât clubul sportiv a putut celebra un podium integral ocupat.

Următoarea etapă a campionatul național de motociclism viteză al României va avea loc în perioada 21-23 august pe același circuit, Motor Park România.

Credit foto: Andrei Gemeș