MotoAmerica: Dublă tragedie la Laguna Seca

MotoAmerica: Dublă tragedie la Laguna Seca

O nouă pagină neagră s-a scris în motorsportul internațional. Ieri, în campionatul american MotoAmerica, doi piloți și-au pierdut viața în urma unui accident în lanț.

În etapa de pe circuitul Mazda Raceway Laguna Seca, cursa secundă a clasei Superbike/ Superstock 1000 din cadrul campionatului MotoAmerica a avut parte de un deznodământ tragic. După un accident în care au fost implicați mai mulți piloți, doi dintre aceștia și-au pierdut viața.

Bernat Martinez și Daniel Rivas Fernandez au fost victimele tragicului incident din primul tur al manșei secunde. Cei doi piloți spanioli au fost transportați de urgență la spital, dar niciunul nu a reușit să supraviețuiască traumatismelor severe rezultate din urma accidentului. Într-un comunicat de presă oferit ulterior, atât Gill Campbell, general managerul circuitului, cât și Wayne Rainey, președintele MotoAmerica au transmis mesaje de condoleanțe apropiaților celor doi motocicliști spanioli decedați duminică.

Acest incident încheie o săptămână neagră în motorsportul internațional, mai ales după decesul lui Jules Bianchi, francezul fiind primul pilot mort ca urmare a unui accident de cursă în Formula 1 de la Ayrton Senna încoace.