Bas Leinders părăsește Marc VDS Racing

Bas Leinders părăsește Marc VDS Racing

La nici o săptămână de la cea mai importantă victorie din palmares, Marc VDS Racing a anunțat că echipa a luat decizia de a se despărți de Bas Leinders, șeful echipei pe partea de curse auto. Mutarea este una neașteptată însă echipa spune că motivul s-ar ascunde în spatele unui efort de eficientizare al întregii operațiuni și de apropiere a celor două ramuri ale echipei lui Marc van der Straten: cea auto și cea moto.

Fostul campion al Belgiei și campion al Formulei 3 Germane este un veteran al campionatului FIA GT unde a concurat până în 2008 alături de Belgian Racing Team pe un Gillet Vertigo în categoria G2. Între 2006 și 2008, Leinders a dominat această categorie părăsind-o la finalul lui 2008 când a venit momentul pensionării modelului Vertigo Streiff. În 2009, Leinders a schimbat taberele alăturându-se echipei Marc VDS Racing. În echipă cu același Renaud Kuppens, cu care a făcut echipă și la Belgian Racing Team, Leinders a avut un prim an dificil cu modelul Matech-Ford GT1 cu care a mers un an mai târziu și la Le Mans, acel an fiind și ultimul când modelele de GT1 au concurat în cursa de 24 de ore.

În 2011, Marc VDS s-a înscris în nou formatul Blancpain Endurance Series în care au folosit mai întâi varianta de categorie GT3 a Ford-ului construit de Matech pentru ca mai apoi să treacă la BMW-ul Z4. Leinders a rămas pilotul principal al echipei pilotând în BES atât pe Ford cât și pe BMW și, în plus, pe Ford-ul de GT1 în FIA World GT1 Championship. Anul următor, Leinders a continuat în BES fiind vice-campion la finele unui sezon în care Marc VDS s-a impus de două ori. În 2013, ultimul an ca pilot full-time, Leinders a terminat pe 3 în BES, anunțându-și retragerea din pilotaj pentru a prelua poziția de șef a echipei Marc VDS pe care a condus-o către un loc 2 la Spa anul trecut și, în acest an, către un loc 2 la Nurburgring și o victorie istorică la Spa în cursa de 24 de ore în care Bas a participat de numeroase ori, prima prezență fiind în 1996.

Deși la acest moment nu se cunoaște care sunt planurile lui Bas în viitor sau care va fi înlocuitorul său în cadrul Marc VDS Racing, este de așteptat ca mai multe vești și clarificări pe această temă să apară cât de curând.