Formula 1: Echipele vor o pauză de vară mai lungă în 2016

Formula 1: Echipele vor o pauză de vară mai lungă în 2016

Echipele din Formula 1 i-au cerut lui Bernie Ecclestone să modifice calendarul pentru 2016 și să mărească pauza de vară.

În acest an pauza este de trei săptămâni, timp în care echipele trebuie să închidă fabricile pentru două săptămâni pentru a oferi angajaților o vacanță. În 2016, însă, calendarul provizoriu indică o pauză de doar două săptămâni, din cauza numărului mai mare de curse.

Șefii echipelor i-au dat de înțeles lui Ecclestone că oprirea activității timp de două săptămâni este esențială. Managerul celor de la Red Bull, Christian Horner, a spus că pauza este importantă pentru oamenii implicați în F1.

„Cred că pauza este un lucru important,” a spus Horner. „F1 are un program atât de solicitant pentru toate persoanele implicate, nu doar pentru tehnienii și oamenii din fabrică ci și pentru staff, FOM, media, etc.”

„Este important să avem un moment în care să luăm o gură de aer. Este o problemă care i-a fost trimisă lui Bernie, iar calendarul se mai schimbă, de obicei, până în octombrie.”

Eric Boullier, șeful McLaren, consideră și el că este necesară o modificare a calendarului din sezonul următor.

„Trebuie să avem o pauză pentru oamenii care călătoresc. Purtăm discuții pentru a vedea ce modificări putem face. Mereu apar mici modificări în calendar, așa că vom mai aștepta.”