Formula 1: Ciruitul din Baku așteaptă aprobarea FIA pentru 2016

Formula 1: Ciruitul din Baku așteaptă aprobarea FIA pentru 2016

Potrivit oficialilor de la Baku planurile circuitului sunt pregătite pentru a fi omologate de FIA.

Formula 1 se va deplasa în capitala Azerbaidjanului anul următor, pe 17 iulie. Cursa reprezintă Marele Premiu al Europei și se va desfășura pe un circuit stradal de 6 km, proiectat de Hermann Tilke.

Ministrul Sportului de la Baku, Arif Rahimov, a declarat că planurile au fost finalizate fără probleme și așteaptă omologarea.

„Planurile au fost finalizate,” a spus acesta pentru Motorsport.com. „Au fost câteva probleme cu elementele de siguranță la unele viraje, a căror finalizare a durat mai mult, dar așteptăm omologarea. Ne-am întâlnit în Ungaria cu Charlie Whiting pentru a vedea ce are de spus și nu sunt probleme.”

Rahmiov susține că problema depășirilor, tipică circuitelor stradale, nu va exista la Baku.

„Există o linie dreaptă foarte lungă înainte de primul viraj. Aceasta oferă o posibilitate foarte mare de depășire. Sunt destul de multe locuri unde se pot efectua depășiri.”

Rahimov a mai declarat că încearcă să promoveze cât mai bine cursa în rândul pasionaților de F1 ca aceștia să se întoarcă și în anii următori.

„În primul rand trebuie să menținem popularitatea și interesul comunității F1 și a oamenilor care călătoresc alături de F1, ca atunci când ajung la această cursă să își dorească să se întoarcă. În al doilea rand încercăm să dezvoltăm un program care să crească popularitatea acestui sport în țară, pentru că nu avem o cultură a motorsportului.”