Formula 1: Vettel speră în continuare la titlu

Formula 1: Vettel speră în continuare la titlu

Sebastian Vettel crede în continuare în șansele sale la titlu și a spus că va face tot ce poate pentru a-l ajunge pe Lewis Hamilton.

Victoria din Ungaria, a doua din acest sezon, îl plasează pe Vettel la doar 42 e puncte în spatele britanicului. Cvadruplul campion mondial este în căutarea primului său titlu cu Ferrari, dar recunoaște că mai este mult de muncă.

„Știm că trebuie să rămânem realiști și că mai avem mult de muncit și de recuperat,” a declarat germanul.

„Nu poți ști niciodată. Sunt sigur că vom încerca absolut totul și că vom reuși să facem imposibilul posibil. Cel mai bun mod de a face asta este să rămânem calmi, să facem totul cât mai bine și vom vedea unde ajungem.”

Vettel este mulțumit de rezultatele din primele sale 10 curse cu Ferrari și consideră că italienii au făcut un pas important față de sezonul precedent.

„Comparativ cu anul trecut, performanța mașinii și moralul echipei sunt mult mai bune. În cadrul echipei suntem mulțumiți de ceea ce am realizat. Cred că Ferrari a făcut cel mai mare pas dintre toate echipele. Uneori te găsești într-o cursă în care lucrurile nu merg bine, dar dacă privești ultimele cinci sau șase curse, totul a mers foarte bine.”

Toto Wolff, directorul de motorsport al Mercedes, consideră că Ferrari reprezintă o amenințare dacă echipa sa va continua să piardă puncte ca în Ungaria.

„Trebuie să avem grijă,” a spus Wolff. „Avem un avans de 42 de puncte în clasamentul piloților și puteți observa cât de ușor scade. Dacă prinzi o zi proastă și dacă mașina nu câștigă suficiente puncte, imediat te duci înapoi.”

Sebastian Vettel a obținut două victorii și alte cinci podiumuri în primele 10 etape.