Formula 1: Horner mulțumit de progresul lui Kvyat

Formula 1: Horner mulțumit de progresul lui Kvyat

Christian Horner laudă progresul lui Daniil Kvyat din acest sezon, după ce rusul a obținut primul să podium din carieră.

Kvyat a trecut în 2014 direct în F1, după succesul din GP3, și i-a făcut pe mulți să se întrebe dacă va face față. În sezonul de debut a adunat 8 puncte alături de Toro Rosso și a punctat în trei din primele sale 4 curse.

Trecerea sa la Red Bull a fost mult mai dificilă. După ce nu a luat startul în Australia din cauza unei probleme la transmisie, a fost nevoit să abandoneze și în China, două etape mai târziu.

Kvyat pare să fi trecut peste problemele de la începutul sezonului, după ce a terminat pe poziția secundă la Hungaroring. Christian Horner, șeful Red Bull, consideră că rezultatul din Ungaria îl va motiva și laudă revenirea pilotului de 21 de ani, după începutul dificil.

„A ratat primul Grand Prix și a avut multe probleme de fiabilitate,” a declarat Horner. „Aceste lucruri puteau să îl afecteze mai mult decât au făcut-o. Este meritul lui că și-a revenit. A progresat din ce în ce mai mult după Monaco, merită primul său podium și cred că îi va da încredere.”

Kvyat se află pe locul 8 în clasamentul piloților cu 45 de puncte, la șase în urma coechipierului său.