Formula 1: Verstappen nu simte presiunea criticilor

Formula 1: Verstappen nu simte presiunea criticilor

Max Verstappen susține că nu simte presiunea generată de cei care îl critică pentru vârsta fragedă la care a ajuns în F1.

Verstappen a devenit cel mai tânăr pilot care ia startul într-o cursă de F1, după ce a debutat în MP al Australiei, la doar 17 ani. Vârsta sa a reprezentat subiectul multor dezbateri, în urma cărora FIA a decis că piloții să fie majori pentru a putea obține superlicența.

Olandezul, care va împlini 18 ani în septembrie, a declarat că nu simte presiunea criticilor, în cadrul unui interviu pentru formula1.com.

„Nu simt mai multă sau mai puțină presiune. Să fiu sincer, nu am simțit o presiune prea mare nici la începutul sezonului. În primele două curse o lași mai ușor cu depășirile, deoarece vrei să termini cursele, pentru a câștiga experiență. Când prinzi mai multă încredere în monopost poți încerca depășiri mai curajoase,” a declarat acesta.

Întrebat care a fost cel mai dificil lucru la care a trebuit să se adapteze în F1, pilotul Toro Rosso a răspuns: „Să învăț despre monopost în fiecare weekend.”

„De asemenea, nu am foarte multă experiență pe circuitele din afara Europei, iar acest lucru reprezintă o mare problemă. Echipa mă ajută foarte mult. Doar încerc să capăt experiență, să învăț fiecare fază a calificărilor, de exemplu cum să scot maximum din pneuri sau cum să setez monopostul pentru Q1, Q2 și Q3,” a adăugat el.

Verstappen a acumulat 22 de puncte în primele 10 etape, cu 13 mai multe decât coechipierul său, Carlos Sainz Jr.