Florin Tincescu despre Sibiu Rally

Florin Tincescu despre Sibiu Rally

Unul dintre juniorii Napoca Rally Academy, Florin Tincescu, revine în CNR la Sibiu Rally după o absență de 3 etape. Acesta va participa cu un Subaru Impreza de grupă N pentru a se acomoda cu materialul de concurs, deoarece anul viitor are în vizor titlul clasei 3.

1. Cum vei aborda raliul și ce așteptări ai de la această etapă?

Va fi o abordare “pas cu pas”. Voi merge să învăț noua mașină, să mă acomodez cu ea . Nu voi risca nimic, nu am nicio miză. Vor fi primii kilometri pe asfalt cu o mașină cu tracțiune integrală și vreau să învăț corect modul de pilotaj.

2. Ce îți place/nu îți place din noua configurație a raliului?

Sincer să fiu, îmi place, chiar dacă pentru mine regrupările sunt plictisitoare voi trece peste asta ținând cont că alerg pe probabil cel mai frumos drum din lume. Îmi place ideea și de ce nu, pe viitor, poate se va lega cu Vidraru. Ce nu îmi place este numărul mic de km de probe speciale, parcă voi merge la un rally sprint.

3. Preferi Sibiul pe macadam sau pe asfalt?

Când aud raliul Sibiului mi se ridică părul în cap. De ce? Pentru că îmi place raliul de la Sibiu pe macadam. Eu așa îl știu, ca cel mai dur raliu de macadam și aș vrea să alerg din nou pe macadamul de acolo.

4. Spune-ne care este amintirea preferată pe care o ai de pe specialele sibiene.

Când am împins Loganul de curse cu Iulian Nicolăescu 1 km după ce am spart baia de ulei pe Șanta de noapte. Băieții din echipa de asistență, conduși de tatăl meu, au refăcut motorul, blocat de altfel, în service-ul de 45 de minute, iar a doua zi am câștigat pentru prima dată competiția la Cupa Logan.

5. În final, care ar fi mașina ideală după părerea ta pentru a parcurge probele de pe Transfăgărășan?

Cred că orice pilot își dorește să piloteze un o mașină de WRC mai ales pe Transfăgărășan.