Formula 1 Belgia: Hamilton la a doua victorie pe Spa

Formula 1 Belgia: Hamilton la a doua victorie pe Spa

Spa s-a dovedit încă odată a fi apanajul campionilor, Lewis Hamilton înscriindu-și în dreptul numelui său o victorie pe circuitul din Ardeni. Rosberg, după un start slab nu a reușit decât să-și recâștige poziția din calificări. Pe locul 3 s-a clasat surprinzătorul Romain Grosjean, preluând poziția de la Sebastian Vettel.

Germanul, care urma să termine al treilea a avut parte de o pană neașteptată în penultimul tur, pierzând ocazia unui podium cu ocazia aniversării celor 900 de grand prix-uri de către Scuderie.

Perez a profitat de problemele lui Rosberg pentru a se insinua în spatele lui Hamilton la start, în timp ce coechipierul său Nico Hulkenberg n-a reușit plecarea de pe linia de start, abandonând cu probleme tehnice. Grosjean, Ricciardo, Vettel, Kvyat și Raikkonen au încercat să-l trimită pe Rosberg mai în spate, dar, eventual germanul a urcat până în urma coechipierului său, pe 2, trecând linia de sosire la 2s în urma englezului.

Romain Grosjean a primit cadou ultimul loc pe podium după necazurile lui Vettel, lacrimi de bucurie udându-i fața – este primul podium pentru Lotus din 2013.

Daniil Kvyat a profitat de strategie, schimbând târziu pentru un set de softuri care l-au ajutat să treacă în ultimele tururi de Raikkonen pe linia Kemmel și apoi de Massa și Perez în Combes, lucru care avea să-l urce pe locul al patrulea. Sergio Perez l-a atacat pe Hamilton pentru poziția întâi în primele câteva viraje dar avea să piardă poziții de-a lungul cursei terminând pe 5. Felipe Massa și Kimi Raikkonen s-au menținut în mijlocul plutonului, finalizând cursa pe 6 și 7. Pe locul al optulea, Verstappen și-a plasat monopostul Toro Rosso.

Bottas a ieșit la un moment dat de la boxe cu 3 pneuri soft și unul medium, asta ducând la o penalizare cu o trecere pe la boxe. La final de cursă, finlandezul s-a clasat al nouălea. Ericsson a încheiat top ten-ul.

A șasea victorie a sezonului pentru Lewis Hamilton îl mută pe englez la egalitate cu Ayrton Senna în ceea ce privește numărul de podium-uri – 80. McLaren termină în afara punctelor pe pista unde echipa din Woking a avut prima victorie în 1968.