Formula 1: Rusia ia în considerare o cursă nocturnă

Formula 1: Rusia ia în considerare o cursă nocturnă

Organizatorii Marelui Premiu al Rusiei analizează posibilitatea desfășurării cursei în nocturnă, începând din 2017.

Deși cursa din acest an de la Soci a fost aproape să fie anulată, din lipsa fondurilor, organizatorii se gândesc la achiziționarea unui sistem de iluminat, pentru a muta evenimentul seara. Alexander Saurin, vice-guvernatorul regiunii Krasnodar, a declarat pentru Motorsport.com că, în acest moment, se realizează un studiu asupra implicărilor pe care le-ar avea o cursă nocturnă.

„Evaluăm această idee, atât din punct de vedere commercial cât și tehnic și calculăm cât ne-ar costa. Imediat cum calculul este gata vom realiza un studiu de fezabilitate. Lucrăm pentru a avea o cursă nocturnă în viitor,” a afirmat el.

Saurin a purtat discuții cu Bernie Ecclestone, în acest weekend, la Spa, în privința prelungirii contractului pentru a putea găzdui cursa până în 2020, după ce a observat interesul ridicat al rușilor pentru F1.

„Am discutat diverse probleme, inclusiv despre cursa din 2016, care va avea loc într-o altă perioadă a anului. Avem de rezolvat unele probleme organizatorice, dar ținând cont de creșterea semnificativă a popularității Formulei 1 în Rusia, ne gândim serios la prelungirea contractului,” a adăugat el.