Formula 1: Tost laudă talentul tinerilor piloți Toro Rosso

Formula 1: Tost laudă talentul tinerilor piloți Toro Rosso

Toro Rosso este în cel mai bun sezon din ultimii ani, iar Franz Tost, managerul echipei, a lăudat talentul celor doi tineri piloți.

Verstappen a debutat în F1 la doar 17 ani și a reușit un loc patru memorabil în Ungaria, în timp ce Sainz Jr. a punctat de patru ori în primele șase runde ale sezonului. Cei doi au adunat 35 de puncte în primele 11 etape, depășind performanțele echipei italiene din ultimii trei ani.

Tost a declarat, pentru autosport.com, că un pilot experimentat nu ar fi avut un impact mult mai mare asupra rezutlatelor și a ținut să laude abilitățile tinerilor piloți.

„Amandoi au arătat performanțe fantastice și ne-au demonstrat că am luat o decizie corectă când i-am adus la echipă. Nu cred că am fi avut mult mai multe puncte cu un pilot experimentat. Max s-a descurcat excelent până acum și s-a luptat foarte bine cu ceilalți piloți, cum ar fi cu Maldonado în Austria. Și trebuie să nu uităm că acești piloți au cu 70-80 de cai putere mai mult, deci se poate spune că suntem mai mult decât mulțumiți și satisfăcuți cu performanța lui. Carlos a câștigat anul trecut Formula Renault 3.5 cu șapte victorii, care arată abilitățile sale,” a declarat el.

Deși recunoaște că talentul celor doi le-a adus multe puncte în acest sezon, Tost consideră că echipa are un merit important, pentru că le-a furnizat un monopost suficient de competitiv.

„Avem și un monopost foarte bun, un șasiu foarte bun, aproape de top. Echipa tehnică din jurul lui James Key a făcut o treabă foarte bună. Într-adevăr, ambii piloți sunt talentați, dar sunt încă tineri, nexperimentați și dacă mașina nu ar merge atât de bine și nu ar fi atât de ușor de pilotat, ar fi mult mai greu pentru ei,” a adăugat el.