Moto2 Silverstone: un nou triumf al liderului Zarco

Moto2 Silverstone: un nou triumf al liderului Zarco

Un pole surprinzător pentru Sam Lowes urmat de Alex Rins şi Johann Zarco au fost ingredientele care au animat cursa clasei Moto2. Esteve Rabat a profitat  de orice greșeală a celor din fața sa chiar și cu pneul spate distrus.

Startul de cursă i-a  prins pe picior greșit pe Johann Zarco și Sam Lowes, Alex Rins urmat de Rabat ajungând la conducerea cursei. Din pluton, Alex Marquez a trecut de protagoniști ajungând până pe locul secund. Fratele mai mic al lui Marc avea nevoie de rezultate în cursele rămase pentru a putea continua la echipa Marc VDS și în sezonul următor.

Johann Zarco a depășit cu bine momentul startului ezitant și a urcat până pe locul secund în spatele lui Alex Rins. O pistă udă a însemnat o prestație bună a pilotului australian Anthony West. Pilotul QMMF a început asaltul asupra topului fruntaș fiind pe locul 10 atunci când mai erau de disputat 10 tururi din cursă. Un pilot cu pretenții la un loc la clasa MotoGP, Aegerter a fost invizibil în cursă chinuindu-se să reziste la limita punctelor, în final reușind un loc 13.

Ritmul liderului clasamentului Johann Zarco a fost dezarmant pentru urmăritorii Rins și Rabat acesta a trecut la conducerea cursei luând un avans considerabil. O nouă victorie devenea o formalitate.

Spectacolul cursei a fost asigurat de duelul pentru locul doi între Rabat și Alex Rins fiind secondați de Marquez și Folger. Uzura pneului spate l-a adus pe Rabat în imposibilitatea de a-și menține poziția secundă, în fața lui Rins. Ultimele patru tururi au devenit un coșmar pentru Tom Luthi și Rabat, pneurile spate ale acestora dezintegrându-se spectaculos.

Florian Alt, unul din puținii piloți ce a rămas pe un șasiu Suter, a fost cel mai rapid pilot spre final. Plecat din spatele grilei, depășit cu un tur de lideri datorită deciziei de a trece la pneuri de uscat, Alt a ajuns până pe locul 25.

Cu siguranță eroul cursei poate fi Anthony West ajuns până pe locul 7 în timp ce britanicul Sam Lowes a bifat o nouă cursă slabă. In extremis a reușit să avanseze până pe locul 6 însă gafa de la start nu poate fi trecută ușor cu vederea.

Rabat a rezistat eroic pe final de cursă cu pneul spate distrus complet reușind un meritoriu loc 3 fiind devansat de Alex Rins și Johann Zarco. Francezul a bifat un nou succes și este tot mai aproape de titlul clasei intermediare.

Alex Marquez a încheiat cursa pe locul 4 bifând un nou rezultat notabil acum spre final de sezon.