Moto3: Danny Kent succes acasă la Silverstone

Moto3: Danny Kent succes acasă la Silverstone

Nebunia totală a fost declanșată odată cu startul clasei Moto3. Cursa a fost un galop de sănătate pentru Danny Kent, tot mai aproape de titlul clasei mezine.

Depășiți de situația de pe grilă și de condițiile meteo, Hanika și Navarro nu au putut transpune în rezultate de cursă clasările din calificări, cursele lor sfârșindu-se în două viraje.

Abia dacă au trecut câteva tururi și lista abandonaților a devenit neîncăpătoare. Liderii de moment nu fac față presiunii de a conduce cursa și au căzut în clasament sau au abandonat, astfel că Danny Kent s-a găsit în postura de lider urmat de Jakub Kornfeil și de Fenati.

Pe locul 4 s-a instalat senzația cursei Maria Herrera la ghidonul unei motociclete Husqvarna trebuind să reziste în fața unui grup de piloți format din Locatelli, Antonelli și Bagnaia. Din păcate presiunea a fost prea mare pentru Maria care a clacat ieșind în decor.

Contrar așteptărilor cursa nu a fost una spectaculoasă, singurele momente tensionate fiind potopul de abandonuri. În pluton cea mai frumoasă prestație a fost cea a pilotului Gresini Andrea Locatelli, la bătaie pentru locul 4 cu Niccolo Antonelli de la Ongetta.

Nici Romano Fenati nu a rezistat prea mult în postura ingrată de ocupant al locului 3, unde rula solitar. Acesta a ieșit în decor când mai erau de disputat 8 tururi din cursă. Alături de Locatelli și Antonelli s-a strecurat și Francesco Bagnaia, component al echipei Aspar, fiind în luptă pentru locul 3 cu pilotul Ongetta.

Finalul de cursă s-a transformat într-o luptă în trei între Jakub Kornfeil, Antonelli și Bagnaia, accentul fiind pus pe duelul italienilor. Andrea Locatelli a cedat cu 3 tururi înainte de final  lăsându-i pe Fabio Quartararo și Enea Bastianini să se bată pentru locul 5. Din păcate nici Francesco Bagnaia nu a rezistat în lupta pentru podium căzând pe linia dreaptă de start-sosire, fiind urmat la scurt timp de Bastianini.

Livio Loi și John McPhee nu s-au precipitat pe durata cursei și multitudinea de abandonuri i-a adus pe locurile 5 și 6.

Danny Kent a reușit o victorie de prestigiu pe circuitul de casă într-o cursă putem spune fără istoric. Un record de nu mai puțin de 14 abandonuri au fost singura sursă de suspans la clasa Moto3. Podiumul a fost completat de Jakub Kornfeil și Niccolo Antonelli.  Un rezultat mare pentru cehul exilat la modesta echipă asiatică Drive M7 Sic.