GP3 Italia Cursa 1: Bernstorff, premiat pentru curaj

GP3 Italia Cursa 1: Bernstorff, premiat pentru curaj

Precum s-a văzut și în GP2 cu o oră înainte, la Monza nu se poate face contabilitate și economie de resurse. Mereu se va găsi cineva dispus să riște orice pentru o victorie pe miticul circuit italian, iar Ocon s-a trezit prins și depășit de Emil Bernstorff în penultimul tur.

Luca Ghiotto și Kevin Ceccon declarau înaintea etapei că aerul de pe Autodromo Nazionale le oferă un plus pe teren propriu, pilotul Trident reușind să concretizeze acest avantaj într-un timp de pole. Ceccon a fost surclasat în calificări de Ocon și Parry, însă tot se afla în fața unor piloți mai bine clasați la general, precum Bernstorff și Kirchhofer.

Lovitura de teatru s-a produs chiar la începutul manșei, când Ghiotto a calat pe grilă și cursa sa a luat sfârșit înainte de a începe. Ocon a trecut la conducere și a început să se distanțeze de pluton, singurul care părea capabil să se țină după el fiind Matt Parry. În trecut, Parry mai fusese aproape de prima sa victorie însă nu găsise resurse pentru a executa manevra de depășire hotărâtoare, iar la Monza s-a întâmplat cam la fel.

Tururile treceau și Parry nu găsea breșa, în timp ce Bernstorff trecea rând pe rând de Kirchhofer și de coechipierul Ceccon, ajungând pe poziția a treia. În mod paradoxal, britanicul de la Arden era cel mai rapid și mereu în dueluri, însă odată ajuns în faza de uzură accentuată a gumelor, tot s-a aflat într-o poziție mai bună decât Ocon și Parry, pe care i-a prins din urmă. În turul 17, monopostul Arden a trecut de Parry, iar în turul 21 și Ocon s-a înclinat, fiind cu gândul la punctele bune pentru titlu (la fel ca Vandoorne) după ce Ghiotto abandonase. Sărbătoarea Arden a fost completată în ultima buclă de Ceccon, care l-a dat jos de pe podium pe Matt Parry.

Marvin Kirchhofer nu a arătat ca un predendent la titlu într-o manșă încheiată pe locul al cincilea, departe de lupta la vârf. Germanul a făcut o cursă solitară, la fel ca următorul clasat, Jimmy Eriksson, care este și el departe de așteptările pe care le aveam după campania de anul trecut. În puncte au mai terminat Tuscher, Palou, Fontana și Morris, iar spaniolul de la Campos va pleca din pole în cursa a doua.

La general, Bernstorff a trecut de Kirchhofer și ocupă acum poziția a treia, la 17 puncte în spatele lui Ocon, care a colecționat cel de-al șaselea loc secund consecutiv. Ghiotto mai păstrează un avans de 11 puncte după ghinionul de la start, singura sa consolare fiind faptul că Ocon nu s-a impus. Însă punctele vor fi extrem de departe pentru italian și în manșa secundă.

Update: la cântarul oficial au fost găsite sub greutatea impusă monoposturile lui Parry și Morris, care au fost descalificați. În puncte au urcat așadar Boschung și Gilbert, pentru pilotul Carlin fiind primul punct din carieră în seria GP3.