GP3 Italia Cursa 2: un cadou pentru Kirchhofer

GP3 Italia Cursa 2: un cadou pentru Kirchhofer

Jimmy Eriksson mergea spre prima victorie stagională a echipei Koiranen, însă o problemă tehnică în penultimul tur l-a făcut să doneze locurile pe podium lui Kirchhofer, Ocon și Ghiotto. Italianul a făcut o nouă demonstrație demnă de un campion, după ce plecase de pe 19.

Agitația a început înainte de start, când Palou s-a răsucit în drum spre poziția a doua pe grilă, în timp ce Varhaug și Morris calau motoarele. La trecerea prin primul viraj, Fontana și-a păstrat primul loc în fața lui Tuscher și Eriksson, în timp ce Parry și Bosak sfârșeau în zona de degajare. Bucuria celor de la Status și Jenzer nu a durat prea mult, până în turul al patrulea primii doi în ierarhie fiind surclasați de către Eriksson și Kirchhofer, doi piloți obișnuiți cu pozițiile fruntașe. Între timp, liderul la general, Luca Ghiotto, plecase de pe 19 și urcase deja până pe 10.

Dacă Tuscher a putut să-și vadă de ritmul său de cursă, Fontana s-a implicat din nou în dueluri mult prea agresive și a provocat abandonul eroului din ziua precedentă, Emil Bernstorff. Acest lucru i-a atras o penalizare post-cursă ce l-a scos pe elvețian din puncte. Finalul de cursă a fost extrem de încins, Ghiotto continuându-și ofensiva electrizantă. În turul 13, el se afla deja pe locul al patrulea, după ce l-a devansat pe Ceccon în Roggia.

Eriksson era lipsit de presiune din spate, însă mașina sa a început să dea rateuri înainte de penultima trecere prin Parabolica, Kirchhofer fiind în poziția ideală pentru a trece la pas de suedez. Ultimii șase kilometri au fost agonizanți pentru pilotul Koiranen, care le-a lăsat locurile pe podium lui Ocon și Ghiotto, fiind surclasat și de Ceccon până la trecerea liniei de sosire. Tuscher, Boschung și Stuvik au încheiat în puncte.

Esteban Ocon a reușit cel de-al șaptelea loc secund consecutiv, însă cu siguranță a sperat mai mult în economia campionatului de la o manșă în care pleca de pe 7, iar rivalul Ghiotto se lansa abia de pe 19. Însă Ghiotto a dovedit încă o dată că merită acest titlu, revenind până în spatele lui Ocon și egalând recolta de puncte a francezului grație celor două puncte suplimentare pentru cel mai rapid tur. Kirchhofer și-a recuperat poziția a treia la general după victoria coroborată cu abandonul lui Bernstorff, însă ceva-i lipsește germanului la capitolul incisivitate pentru a rivaliza cu Ghiotto și Ocon în ultimele trei runde rămase.

Clasament: Ghiotto 170p, Ocon 156p, Kirchhofer 140p, Bernstorff 127p, Ceccon 77p.