MotoGP Misano: Lorenzo doboară recordul circuitului în antrenamentele libere

MotoGP Misano: Lorenzo doboară recordul circuitului în antrenamentele libere

Jorge Lorenzo a beneficiat în prima zi a antrenamentelor libere de un set de aripioare frontale care i-au permis să stabilească timpul reper și să doboare recordul circuitului.

Cu 10 minute înainte de finalul celei de-a doua secvențe a zilei, Yamaha a montat pe motocicleta lui Lorenzo două aripioare care l-au ajutat să coboare la 1:32.871. Astfel, spaniolul a doborât recordul lui Marc Marquez din 2013 cu 0.044s.

Marquez a reușit și el să coboare sub 1:33 astăzi, și a terminat la doar 0.053 de pilotul Yamaha. Coechipierul său, Dani Pedrosa, a fost cu aproape patru zecimi mai lent decât timpul etalon.

Dovizioso a continuat forma bună și i-a luat fața lui Rossi pe final, terminând pe patru. Cuplul Yamaha Tech 3, Pol Espargaro și Bradley Smith au terminat pe pozițiile șase, respectiv opt, despărțiți de Danilo Petrucci.

Surpriza zilei o reprezină pilotul de teste Ducati, Michele Pirro care a terminat ziua pe nouă, cu peste patru zecimi mai rapid decât Andrea Iannone, în timp ce Cal Crutchlow încheie top 10-ul.

Claudio Corti, de la Forward Racing, a suferit un accident pe finalul FP1, în virajul nouă, în care motocicleta sa a fost serios avariată, însă pilotul a scăpat nevătămat.

La clasa intermediară, Moto2, spaniolul Tito Rabat a fost cel mai rapid, după ce a parcurs turul circuitului Marco Simoncelli în 1:37.457. Acesta a fost urmat la 0.158s de elvețianul Dominique Aegerter, în timp ce italianul Lorenzo Baldassarri a fost cu 0.159s mai lent. Lider detașat în clasamentul general, Johann Zarco a fost al șaptelea.

La clasa mică, Moto3, britanicul Danny Kent a stabilit timpul de referință, 1:43.097. Italianul Niccolo Antonelli, cu 0.182s mai lent și portughezul Miguel Oliveira la 0.233s de lider completează podiumul provizoriu, urmați de Romano Fenati și Enea Bastianini.