MotoGP: Indianapolis nu se va regăsi în calendarul din 2016

MotoGP: Indianapolis nu se va regăsi în calendarul din 2016

Managerii circuitului din Indianapolis au anunțat că MotoGP nu se va întoarce în Indiana și în 2016.

Indianapolis Motor Speedway a găzduit din 2008 cursa de MotoGP, în parteneriat cu Dorna Sports, iar anul trecut a fost declarat cel mai bun Grand Prix al anului.

După eliminarea MP de la Laguna Seca din calendarul competiției în 2014, cursa de la Indianapolis a rămas singurul eveniment ce are loc în America de Nord pe timp de vară. Acest lucru a cauzat o serie de probleme organizatorilor, care au decis de comun acord să renunțe la cursă.

„Acest lucru a cauzat probleme financiare și de logistică care au făcut ca evenimentul să nu mai fie viabil în viitorul apropiat. În cele din urmă, renunțarea la cursa de la Indianapolis a devenit cheia în eforturile celor de la Dorna de a extinde atât numărul evenimentelor pe care le organizează precum și diversitatea geografică,” se arată într-un comunicat IMS.

Președintele circuitului, J. Douglas Boles, preferă să se îndrepte către afaceri mai avantajoase financiar, în ciuda eforturilor depuse pentru a spori audiența și a crește veniturile.

„Acest rezultat reflectă atât interesul Indianapolis Motor Speedway cât și al Dorna Sports. Suntem mândri de eforturile noastre de a spori audiența în ultimii ani și de a găzdui cu success un eveniment sportiv și cultural internațional. De asemenea, le suntem recunoscători celor de la Dorna Sports pentru sprijinul acordat și pentru partenerietul început în 2008. Cu toate acestea, este momentul potrivit pentru a da curs altor oportunități care aduc venituri mai mari atât pentru circuit cât și pentru economia din zonă,” a adăugat el.

Promoterul Dorna a anunțat că MP al Austriei, ce va avea loc pe Red Bull Ring, va lua locul în calendar cursei de la Indianapolis.