Raliul Iașului: Simone devine campion național absolut

Raliul Iașului: Simone devine campion național absolut

Simone Tempestini câștigă Raliul Iașului și cu punctele adunate devine la 21 de ani cel mai tânăr campion național absolut la raliuri, o chestiune care de-a lungul sezonului s-a dovedit a fi dependentă de timp. Acesta a fost urmat pe podium de Tempestini senior și Gergo Szabo.

Juniorul NRA a fost de neînvins în CNR la etapele unde a participat cu modelul R5, iar acest lucru l-a ajutat să câștige titlul cu o etapă înainte de finalul sezonului. La Iași Simone s-a impus clar, fiind cel mai rapid pe toate probele speciale. [quote_box_avatar name=”Simone Tempestini” position=”Pilot Napoca Rally Academy” avatar_img_url=”http://www.pitstops.ro/wp/wp-content/uploads/2015/09/simone.jpg”]”Sunt foarte fericit că am câștigat la Iași. Îmi place foarte mult acest raliu, dar cel mai încântat sunt de faptul că am reușit să îmi asigur matematic titlul de Campion Național. Este o satisfacție foarte mare pentru mine, pentru Dorin și pentru toată echipa. M-am distrat anul acesta cu Dorin și cu Fiesta R5 și sper să pot crește permanent ritmul meu pe probe. Aș vrea să le mulțumesc tuturor fanilor noștri care au fost mereu alături de noi atât în CNR, cât și în WRC și ne vedem la Harghita unde vom face spectacol pentru ei.”[/quote_box_avatar]

Bogdan Marișca a abandonat sâmbătă când a ieșit în decor pe PS6, după ce a luat startul în Super Rally din cauza problemelor de vineri. Gergo Szabo a urcat pe poziția secundă în clasamentul general după această etapă, devansându-l pe Keleti. Clujeanul a încheiat raliul ieșean la limita podiumului, fiind cel mai bine clasat pilot de la clasa 3., unde podiumul a fost completat de Manu Mihalache și Florin Crișan.

La două roți motrice, Adrian Răspopa a profitat de absența lui Raul Badiu și a terminat pe prima poziție, fiind urmat de Vlad Cosma și Mihai Manole. Favoritul local, Dan Iamandi a fost nevoit să abandoneze pe PS8. Vlad Cosma câștigă campionatul național la clasa 9 după victoria de la Iași, iar pentru titlul la Cupa Suzuki trebuie să mai aștepte până la ultima etapă, Raliul Harghitei.  [quote_box_avatar name=”Vlad Cosma” position=”Pilot Napoca Rally Academy” avatar_img_url=”http://www.pitstops.ro/wp/wp-content/uploads/2015/09/10462449_906296339409274_1060218080432679427_n.jpg”]”Totul a funcționat perfect aici și sunt mulțumit că ne-am atins o mare parte din obiective. Titlul în Cupa Suzuki este acum o simplă formalitate și vom merge la Harghita alături de toată echipa pentru a sărbători un an fantastic.”[/quote_box_avatar]

Adrian Drăgan a obținut victoria la Cupa Dacia, fiind mai rapid decât urmăritorul său, Norbert Maior, cu 48 de secunde. Echipajul Bogdan Talașman-Andrei Mitrașcă a completat podiumul unui raliu greu pentru mașinile înscrise în această cupă, nu mai puțin de 6 echipaje nereușind să ajungă la final.

De la clasa 11 vine și câștigătorul trofeului Iași Flat-Out pus la bătaie de către organizatorii raliului. Thomas Abraham cu al său Lancer Kombi au reușit cea mai lungă săritură de pe speciala Dobrovăț. Acesta a fost privat de victoria la această clasă din cauza unei pene de cauciuc survenită pe specialele de vineri, iar câștigătorul de la clasa 11 a fost Romulus Preda.

În clasamentul echipelor Napoca Rally Academy devine campioană pentru a doua oară, încheind o etapă de vis pentru echipa clujană.