Alexander Rossi îl înlocuiește pe Roberto Merhi

Alexander Rossi îl înlocuiește pe Roberto Merhi

Alexander Rossi primește o nouă șansa în Formula 1. Acesta urmează să îl înlocuiască pe Roberto Merhi în 5 curse în 2015.

În cursul zilei de astăzi, Manor a confirmat faptul că a ajuns la un acord cu americanul Alex Rossi pentru ca acesta să concureze în etapele din Singapore, Japonia, USA, Mexic si Brazilia.
Rossi ratează însă startul etapelor din Rusia și Abu Dhabi din cauza faptului că e implicat în lupta pentru titlu in GP2.

Întrebat ce părere are despre aceasta șansă care s-a ivit, Rossi a declarat următoarele:

“Le mulțumesc celor de la Manor Marussia pentru că au încredere în mine și că mi-au dat posibilitatea să concurez pentru ei. M-am pregătit mult timp pentru această oportunitate și multă lume știe că avem o relație puternică și că între noi sunt lucruri care au rămas neîncheiate. Această echipă mică a trecut prin atât de multe lucruri, au dat dovadă de pasiune și tărie de caracter. Sunt onorat sa fac parte din istoria Manor și să contribui la creșterea și succesul ei.”

Alexander Rossi nu este un debutant în Formula 1. El a făcut parte și a rulat în sesiunile de antrenamente în sezoanele precedente sub culorile celor de la Caterham si Marussia.

La rândul lor, Manor s-au arătat foarte mulțumiți de acordul cu pilotul american.
Prin vocea lui John Booth, team managerul echipe, aceștia au declarat:

“Suntem încântați ca îl avem la noi în echipă. Cu acest acord cu Alexander continuăm tradiția echipei de a acorda o șansă tinerilor talentați.
Credem că o să ne ajute foarte mult și așteptăm cu nerăbdare cursa din weekend, din Singapore. Faptul ca avem un sportiv american pe grilă este o veste foarte buna pentru acest sport.”

Merhi sacrificat!


Pentru a facilita ocuparea unui loc în echipă, Manor s-a despartit de Roberto Merhi.
“Decizia a fost luată în interesul pe termen lung al echipei iar, deși Roberto este dezamăgit, înțelege acest fapt și ținem sa ii mulțumim pentru profesionalismul de care a dat dovadă.”, a mai adăugat Booth.

Întrebat dacă s-a luat o decizie asupra formulei de piloți cu care Manor urmează să atace sezonul 2016, Booth a declarat că înca iși evaluează opțiunile iar o decizie urmează să fie luată după încheierea competiției.