CNMV: progresele continuă, dar sezonul ia sfârșit

CNMV: progresele continuă, dar sezonul ia sfârșit

În acest weekend, seria națională de motociclism viteză programează cea de-a patra și totodată ultima etapă din 2015. Ultimul asalt al organizatorilor ne va arăta cât de mult a crescut copilul în primul an.

Cele două mari plusuri pe care le aduce acest ultim rendez-vous de toamnă sunt legate tocmai de aspectele pe care le-am subliniat ca fiind limitări importante ale popularității CNMV. Pe de o parte, piloții vor avea parte de o nouă provocare în raport cu ceea ce au găsit pe MotorPark în vizitele anterioare, de vreme ce se va folosi circuitul lung, ce include bucla finală. Aceasta a fost asfaltată înaintea etapei de turisme, iar lungimea turului a crescut de la 3,3 la 4,1 km.

Al doilea punct critic a fost mediatizarea decalată. Sigur, spre deosebire de competițiile auto, la motociclism am avut suficiente imagini în mișcare de la etape, iar interesul arătat de TVR și emisiunea MotoMagia a fost întotdeauna relevant. Însă nimic nu se compară cu transmisiunea live, iar dacă efortul logistic al deplasării unui car de televiziune este încă un vis îndepărtat, s-a recurs la o soluție viabilă și suportabilă ca și cost. Trei camere trackside și o dronă vor capta imagini, montate într-o emisie ce se va difuza în direct pe Youtube.

Mai mult, dat fiind că mediatizarea vine mână în mână cu interesul publicului ce vine la circuit, Motorsport Race Management, Century Team și promotorul HoleShot Events au decis să acorde o importanță sporită distracției, organizând un concert, o prezentare de modă și un foc de artificii.

Dar să revenim la aspectele de ordin sportiv. Pentru a stăpâni noul traseu, FRM și clubul organizator au decis să aloce patru zile acestei etape, antrenamentele libere începând astfel de joi. Sunt așteptați în jur de 50 de sportivi, iar capul de afiș va fi ținut din nou de ”solistul” Pascotă la Supersport și cursa clasei mari, Superbike 1000.

Dacă un calendar format doar din 4 etape poate părea prea scurt, problema este amplificată de existența regulii n-1, pe care colegii de redacție au condamnat-o cu aceeași vehemență și în competițiile pe patru roți din țara noastră. Consecința directă a acestei normative este prezența lui Robert Mureșan doar pe posterul evenimentului, învingătorul primelor trei etape și implicit campionul CNMV 2015 fiind marele absent al etapei finale. Așadar, sunt premisele unei victorii de palmares pentru Cătălin Cazacu, iar în orice caz vom avea un nou învingător la Superbike 1000.

Echipa Pitstops a fost alături de CNMV în campania inaugurală și a asistat la progresele rapide pe care le-a făcut motociclismul viteză în primul an de ”repatriere”. Vă invităm așadar la circuit pentru a vedea cu ochii voștri cum merge această reconstrucție.

11231738_757427287737210_7651218389458722416_n