Formula 1: McLaren a modificat cutiile de viteze înainte de Suzuka

Formula 1: McLaren a modificat cutiile de viteze înainte de Suzuka

McLaren va testa în antrenamentele libere, din acest weekend, de la Suzuka, modificările aduse cutiilor de viteze, în încercarea de a evita problemele de la Singapore.

Echipa britanică părea că că va avea parte de una dintre cele mai bune curse din acest sezon, însă MP de la Singapore s-a terminat prematur pentru ei, după ce ambii piloți au fost nevoiți să abandoneze din cauza supraîncălzirii cutiei de viteze.

Inginerii de la Woking au căutat soluții, în această săptămână, pentru a încerca să rezolve problema și vor efectua teste în timpul antrenamentelor libere din cadrul MP al Japoniei.

„Trebuie să învățăm din tot ce facem. Săptămâna trecută, la Singapore, am avut două abandonuri cauzate de supraîncălzirea cutiei de viteze. Așa că am studiat problema, găsim soluții și testăm acele soluții mâine, în antrenamentele libere. Este singurul lucru pe care îl putem face,” a declarat Fernando Alonso.

La Suzuka puterea motorului este un factor important, astfel că pilotul spaniol nu își face speranțe pentru un rezultat foarte bun pe circuitul nipon, dar speră să mai adune puncte până la finalul sezonului.

„Cred că trebuie să așteptăm și să vedem cum se va potrivi acest circuit cu monopostul nostru, dar, probabil, va fi undeva la mijloc. Nu la fel de rău ca la Monza sau ca în Belgia și nu la fel de bine ca în Singapore, care, după Monaco și Ungaria, a fost al treilea cel mai bun circuit pentru noi. Pe circuitele rămase, nu cred că vom mai vedea o performanța ca cea din Singapore. Dar, sperăm că vom avea șansa de a puncta și de a ne apropia de Q3,” a adăugat el.