Sebastien Loeb va concura în Dakar Rally 2016

Sebastien Loeb va concura în Dakar Rally 2016

Multiplul campion mondial de raliuri, Sebastien Loeb, va debuta anul viitor în Dakar Rally,  el făcând parte din „Dream Team”-ul Peugeot.

Campionul francez, ce concurează în prezent în Campionatul Mondial de Turisme cu echipa Citroen, a decis să înfrunte provocarea Raliului Dakar ce va avea loc în ianuarie 2016, între Argentina și Bolivia. Pentru acest lucru, Loeb a intrat în echipa formată din Carlos Sainz (tatăl), Stéphane Peterhansel și Cyril Despres; piloții vor avea la dispoziție modelul Peugeot 2008DKR.

Sebastien Loeb a declarat că este foarte încântat de această nouă provocare, ce nu seamănă deloc cu formatul de cursă în care concurează momentan (WTCC) și că Dakar-ul va reprezenta o altă abordare a ceea ce înseamnă lumea motorsportului.

Totuși, pilotul francez va participa prima dată în Raliul Marocului (3-9 octombrie), alături de Carlos Sainz pentru a se acomoda cu mașina de concurs, el pilotând modelul 2008DKR de specificație 2015. Peterhansel, învingător de 11 ori în Raliul Dakar, a declarat că există foarte puține lucruri pe care le-ar putea „preda” lui Loeb.

Copilotul francezului pentru Cross Country-ul din Maroc va fi, bineînțeles, Daniel Elena, cel cu care a fost alături timp de 17 ani în lumea raliurilor, iar ca și Loeb, nici Elena nu a mai participat la o astfel de competiție.

Toate aranjamentele au fost făcute pentru ca francezul să poată concura săptămâna viitoare în Raliul Marocului, ce reprezintă proba de pregătire pentru dificila competiție de 13 zile din 2016: Raliul Dakar.

Credit: Peugeot Sport