MotoGP: Rabat a semnat cu Marc VDS pentru 2016

MotoGP: Rabat a semnat cu Marc VDS pentru 2016

Tito Rabat, va trece la clasa MotoGP din 2016, după ce a semnat cu Marc VDS.

Spaniolul profită de plecarea lui Scott Redding la Pramac Ducati, pentru a reveni la echipa alături de care a luat titlul la clasa intermediară, Moto2,în 2014. În acel sezon Rabat a strans un număr record, de 346 de puncte, aducând primul titlu echipei belgiane, care a trecut la MotoGP, din acest sezon.

„Obiectivul meu a fost să ajung în MotoGP, iar apoi să am rezultate aici. Știu că trecerea la MotoGP pe o motocicletă de fabrică Honda nu va fi ușoară, dar, am toată iarna la dispoziție pentru a mă pregăti, ca să fiu sigur cu sunt gata pentru testele din presezon. Va trebui să învăț foarte repede, dar obiectivul va fi să progresăm pas cu pas, astfel încât să fim pregătiți pentru prima cursă din Qatar,” a declarat el.

Pilotul de 26 de ani a avut ocazia să testeze modelul Honda RC213V, al echipei Marc VDS, la Aragon, în timpul testelor Michelin de luni. Rabat a sesizat rapid diferența față de ritmul din Moto2, dar consideră că a reușit să se adapteze.

„Prima dată când pilotezi această motocicletă, pur și simplu nu ești pregătit pentru ea. Prinde o viteză foarte mare și accelerează atât de rapid încât virajele vin mult prea devreme. Odată ce m-am adaptat vitezei, puterii și frânelor din carbon, am putut să înțeleg mai bine cum funcționează motocicleta și să merg puțin mai repede,” a adăugat el.

Cu patru runde înainte de finalul sezonului, Rabat se află pe poziția secundă în clasamentul general din Moto2, la 78 de puncte în urma lui Johann Zarco.