CNVC: Andronic și Răduț își dispută titlul la Brașov

CNVC: Andronic și Răduț își dispută titlul la Brașov

Campionatul Național de Viteză în Coastă se apropie cu pași repezi de final, iar etapa de la Brașov din acest week-end va decide campionul național absolut.

La „Marele Premiu al Brașovului” vom avea parte de o luptă crâncenă în doi. Paul Andronic și Lucian Răduț sunt singurii piloți care pot să-și adjudece titlul, între ei fiind o diferență de doar 6 puncte în clasamentul Open înaintea etapei de pe Drumul Poienii.

Sâmbătă au avut loc trei sesiuni de antrenamente cronometrate, un potențial ultim indiciu asupra formei sportive a celor doi concurenți. Pe traseul de 5 kilometri, Răduț a fost cel care a stabilit reperele în primele două urcări, însă Andronic, lider la zi al clasamentului general, a stabilit cel mai rapid timp al zilei în a treia sesiune, ceea ce îl face la prima vedere favorit la câștigarea celor două manșe de concurs de duminică. Pilotând un Mitsubishi Lancer Evo IX, Andronic a stabilit un timp de 2:21.603 în cea de-a treia sa încercare, cu puțin peste o secundă mai rapid decât cel al lui Răduț din a doua sesiune.

Al treilea cel mai rapid pilot al zilei a fost maghiarul Istvan Kavecz, acesta venind la Brașov din postura de campion al Croației la Viteză în Coastă și concurând cu un BMW M3. Cornel Gârdean a încheiat primele patru poziții deși a luat parte doar la prima sesiune de antrenamente cu al său Subaru WRX, dar toate indiciile arată că Andronic și Răduț sunt singurii capabili să emită pretenții la primele două locuri, ceea ce va face sa sezonul să se încheie spectaculos cu o luptă directă între cei doi.

Ambii piloți au câștigat două etape din cele șase desfășurate până acum în acest sezon, iar cel care o va înregistra pe a treia va deveni campion național absolut în premieră. Din postura urmăritorului, Răduț a declarat pentru PitStops că este încrezător în șansa lui.

„Într-adevăr am fost de două ori mai rapid, dar el a reușit cel mai bun timp al zilei,” a spus acesta. „A fost o zi foarte bună. Sper [ca duminică] să se decidă după o luptă cinstită campionul și cred în șansa mea. E clar că ne batem cu material diferite și trebuie să compensez cumva puterea mașinii mele printr-un pilotaj mai bun. Văzând timpii [de sâmbătă] cred că aș putea să fac față.”

Andronic are deja în palmares trei titluri de vicecampion, sezonul trecut terminând pe poziția a 3-a, în spatele lui Lucien Hora și a lui Ovidiu Zaberca. Cei doi vor absenta de la Brașov. Dacă Hora, multiplul campion național, a participat doar la prima etapă din acest sezon, Zaberca are de înfruntat o perioadă de pauză din cauza accidentului suferit etapa trecută la Câmpulung Muscel.

La Brașov se joacă mai mult decât numai titlul de campion absolut. Două alte grupe își vor desemna campionii după cele două manșe de duminică. La grupa N vom asista la o luptă în trei între Alexandru Mitroi (Mitsubishi Lancer Evo X), Ion Nicolae (Mitsubishi Lancer Evo VIII) și Raul Szene (Mitsubishi Lancer Evo IX). Dintre aceștia, Mitroi, liderul clasamentului la zi, a fost cel mai rapid în sesiunile de sâmbătă, timpul său fiind cu aproape două secunde mai bun decât al lui Szene și cu peste două mai rapid decât al lui Nicolae. Diferențele sunt însă mici, iar orice eroare poate fi capitală în manșele de concurs.

În cadrul grupei A, Bogdan Ungureanu (Mitsubishi Lancer Evo IX) are un avans destul de confortabil în fruntea clasamentului sezonului, însă Ciprian Ciobotaru (Mitsubishi Lancer Evo VIII) și Adrian Sotingeanu (Subaru Impreza GC8) pot profita de eventuale dificultăți întâmpinate de lider și îi pot „fura” titlul în ultimul moment. Ungureanu a reușit să stabilească cel mai bun timp al grupei în antrenamente, astfel încât șansele sale de a pierde titlul sunt totuși destul de mici.

Cupa Diesel își va desemna și ea campionul la Brașov, duelul urmând a fi dat între Bogdan Samoilă (Seat Ibiza Cupra D) și Costi Stratnic (BMW 135D). Deși Stratnic are în mod clar prima șansă la victoria de etapă, avansul lui Samoilă din clasamentul general îl face favorit la titlul de campion.

Ne așteaptă așadar o etapă extrem de interesantă la Brașov. Toți ochii vor fi ațintiți pe Andronic și Răduț, oricare dintre ei putând deveni campion național absolut.

Manșele de concurs sunt programate duminică începând cu orele 13:00 și 15:30 pe Drumul Poienii, festivitatea de premiere urmând să aibă loc la ora 19:30.