Nascar Dover: Victorie salvatoare pentru Kevin Harvick

Nascar Dover: Victorie salvatoare pentru Kevin Harvick

The Challenger, prima parte din Chase, și-a disputat duminică ultima rundă pe circuitul de la Dover, rundă care a fost capitală pentru accederea campionului en titre Kevin Harvick în etapa următoare, the Contender. Pilotul Chevroletului cu numărul 4 s-a achitat de sarcină cu brio.

Harvick s-a impus într-o manieră zdrobitoare într-o cursă pe care era obligat să o câștige pentru a putea avansa în etapa următoare din chase. A fost o cursă în care Chevroletul numărul 4 a părut parcă dintr-o clasă superioară în timp ce concurența a dat impresia apartenenței la seria inferioară Xfinity series. O opinie des vehiculată de fanii seriei americane de turisme pe rețelele de socializare.

Harvick a condus 355 de tururi din cele 400 reușind un parcurs curat pe pistă, de asemenea a beneficiat de o strategie a intrărilor la boxe exemplară. Motivația sa înainte de cursă a fost fără doar și poate locul 15 în clasamentul piloților cu șanse la titlu. Pentru Kevin nu a existat decât varianta victoriei pe circuitul de la Dover.

Primul nume sonor care a părăsit Chase-ul a fost campionul din anii 2006, 2007, 2008, 2009, 2010 și 2013, Jimmie Johnson, cel care se află la doar un titlu diferență de recordurile lui Richard Petty și Dale Earnhardt Sr.

Jimmie a fost împins în zid în turul 36, mașina sa suferiind avarii însemnate la puntea spate. Alte nume ce au pierdut șansa de a lupta pentru titlu au fost Jamie McMurray, Paul Menard și, așa cum era de așteptat, Clint Bowyer. În extremis, Dale Earnhardt Jr va merge mai departe în următoarea rundă eliminatorie.

Norocos a fost și Martin Truex Jr care va continua evoluția în chase după ce în cursa de la Dover a fost trimis la coada grilei în urma unor ajustări nepermise la partea din spate a mașinii. Deși nu a impresionat deloc în ultimul său sezon, Jeff Gordon va continua și el.

Podiumul cursei a fost completat de Kyle Busch ce s-a aflat la conducere pentru 4 tururi și Dale Earnhardt Jr.

În ziua aniversării zilei de naștere, Ricky Stenhouse Jr a obținut una din cele mai bune clasări ale sale din Nascar (locul 8), fiind în luptă cu nume consacrate precum Matt Kenseth (locul 7), Kyle Larson (9) sau Joey Logano care a încheiat topul zece.

Runda a doua din chase numită Contender  va debuta în data de 10 octombrie pe Charlotte Motor Speedway. Celelalte runde se vor desfășura la Kansas și Talladega tot în luna octombrie.