BSB Silverstone: Josh Brookes gonește spre titlu

BSB Silverstone: Josh Brookes gonește spre titlu

Victoriile duble se țin lanț de Joshua Brookes, care a fost imperial la Silverstone. Încă un succes îi va aduce primul titlu BSB meritat cu prisosință în 2015.

Prima cursă  a fost o loterie a pneurilor de care a profitat magistral Brookes. Acesta a stat în expectativă pe durata cursei, realizând atacul final cu 3 tururi rămase din manșă. Neforțând peste măsură pe durata cursei, Josh a trecut rapid de Shane Byrne, neputând fi ajuns pe ultimul tur.

Shane Byrne  a fost din nou ieșit din formă, căzând pe locul 5 după primul tur. A forțat constant și în final a terminat cursa pe locul secund dar fără vreo șansă de a-i pune probleme lui Brookes. Peter Hickman a dat culoare podiumului pe care s-au aflat piloți ce aleargă pe motociclete diferite: Yamaha, Kawasaki și BMW. Rând pe rând au ieșit din cursa pentru titlu James Ellison, Michael Laverty și Dan Linfoot, ultimii doi având o prestație frumoasă în manșa secundă.

Aceasta l-a avut protagonist tot pe Brookes, dar cu ceva emoții. Josh a picat la un moment dat pe locul 8, însă și-a dat măsura talentului într-o serie de depășiri asupra rivalilor direcți. Nu doar prestația lui Brookes a fost apreciată de public ci și evoluțiile lui Laverty, Linfoot și Christian Iddon care i-au administrat lui Shane Byrne o înfrângere rușinoasă.

Peste două săptămâni în data de 16-18 octombrie se va desfășura marea finală de la Brands Hatch, rundă alcătuită din 3 manșe. Josh Brookes (653 puncte) are un avans de 47 de puncte față de Byrne (606). Practic o singură victorie în cele 3 curse i-ar asigura titlul pilotului Milwaukee Yamaha.

Statistic vorbind, Brookes este favorit ferm la victorie pe circuitul de la Brands Hatch după ce în 2014 s-a impus magistral în toate cele trei curse.