GP2: Nicholas Latifi revine la MP Motorsport

GP2: Nicholas Latifi revine la MP Motorsport

Carlin și MP Motorsport dețin recordul de piloți diferiți în acest an (6) și nu e de mirare că tocmai aceste două formații au anunțat schimbări de titulari înaintea etapei de la Sochi. Canadianul Latifi însă a mai rulat și la Hungaroring pe monopostul olandez.

Mașina cu numărul 16 a fost pilotată pe rând de:

  • Sergio Canamasas (etapele 1-3);
  • nimeni (etapa a patra);
  • Oliver Rowland (etapele 5 și 7);
  • Nicholas Latifi (etapa a șasea);
  • Meindert van Buuren (etapa a opta).

Latifi revine la volanul monopostului pe care a terminat în afara punctelor (P14, P15) cele două manșe de pe Hungaroring, experiența sa preliminară în GP2 mai numărând etapa finală din 2014, alături de Hilmer. Anul acesta, canadianul face program complet în seria rivală, Formula Renault 3.5, unde s-a clasat de 6 ori în puncte în 15 starturi, însă nu a prins niciodată podiumul cu Arden. Anul trecut, impresionase și în acea serie: după o campanie anostă cu Prema în F3, a ales să ruleze în Renault 3.5 pe final de stagiune cu Tech 1 și a reușit un excelent loc 2 în finala de la Jerez.

Pe monopostul al doilea de la MP Motorsport va continua să ruleze austriacul Rene Binder, după ce în primele 7 runde concurase Daniel de Jong. Vestea revenirii lui Latifi în GP2 este cea de-a doua schimbare de pilot anunțată înainte de etapa de la Sochi, după ce Carlin s-a despărțit de Julian Leal și l-a contractat pe alt pilot din Renault 3.5, britanicul Dean Stoneman.