MotoGP Motegi: Lorenzo domină prima zi a antrenamentelor

MotoGP Motegi: Lorenzo domină prima zi a antrenamentelor

Jorge Lorenzo a trecut peste accidentarea la umăr și a dominat prima zi a antrenamentelor libere, din cadrul Marelui Premiu al Japoniei.

Pilotul Yamaha a declarat că simte dureri la umăr, după ce s-a rănit în timp ce se antrena, cu câteva zile înainte de a decola spre Japonia. Însă, acest lucru nu a părut să-l deranjeze, pentru că spaniolul a profitat din plin de codițiile foarte bune de pe circuitul nipon și a stabilit cel mai rapid timp al zilei, 1:44.731.

Încrezător în forțele sale, după podiumul obținul la Aragon, Dani Pedrosa a reușit să coboare și el sub 1:45 și a încheiat ziua pe poziția secundă, la o zecime de Lorenzo, după ce a reușit să își îmbunătățească cu o secundă timpul din prima secvență. Cei doi au fost urmați de perechea Ducati, Andrea Iannone, la 0.312s de lider și Andrea Dovizioso, cu 0.016s în urma coechipierului său.

Cu 4 minute înainte de finalul FP2, Bradley Smith a reușit să parcurgă turul de la Motegi într-un impresionant 1:45.250, timp care l-a trimis pe prima poziție, pentru moment. Dar, la finalul sesiunii, britanicul a coborât pe poziția a cincea. Aleix Espargaro, de la Suzuki, completează a treia linie.

Marc Marquez a prins o zi slabă și afectat de operația la deget, a încheiat ziua în linia a treia, în fața liderului clasamentului general, Valentino Rossi. Italianul a terminat pe trei în FP1, însă în a doua secvență a încheiat-o pe poziția a opta, după ce și-a îmbunătățit timpul cu doar trei zecimi.

Coechipierul lui Smith de la Tech3, Pol Espargaro și Hector Barbera, de la Avintia au încheiat top 10-ul.

La clasa inermediară, Moto2, cel mai rapid a fost proaspătul campion, Johann Zarco, care a obținut titlul după reragerea lui Tito Rabat din acest weekend. Francezul a completat turul în 1:51.158. Acesta a fost urmat îndeaproape de Alex Rins, la doar 0.039s în urma sa și de Thomas Luthi, cu aproape două zecimi mai lent.

La clasa mică, Moto3, Niccolo Antonelli a terminat pe prima poziție, cu 1:57.609, urmat de portughezul Miguel Oliveira cu 0.020s mai lent. Enea Bastiaini a venit în urma lor, în timp ce liderul clasamentului, Danny Kent, a terminat FP2 pe 13, cu o secundă mai lent decât timpul reper.