Formula 1 Rusia: Nico Rosberg domină calificările și obține pole-ul

Formula 1 Rusia: Nico Rosberg domină calificările și obține pole-ul

Nico Rosberg a obținut al doilea pole consecutiv și va pleca primul în cursa de mâine din Soci. Al doilea timp i-a aparținut lui Hamilton, în timp ce Bottas a obținut cel de-al treilea timp.

De menționat este faptul că în calificări nu a participat pilotul Toro Rosso, Carlos Sainz, din cauza accidentului serios suferit în FP3. În momentul de față, spaniolul este spitalizat și conștient.

Sainz OK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Q1

Prima parte a calificărilor a fost una în care timpii au continuat să scadă continuu, ajungându-se la timpul reper de 1:38:343, stabilit de Nico Rosberg pe pneuri soft. Piloții Mercedes s-au clasat pe primele două poziții, apoi au așteptat în garaj sfârșitul sesiunii. Eliminați în această parte au fost, ca de obicei, piloții Marrusia: Stevens și Merhi, alături de Ericsson și Alonso, cea de-a 250-a cursă pentru pilotul McLaren fiind una dificilă. Din nou.

Q2 

Primii ce au ieșit pe pistă au fost Sergio Perez și Max Verstappen, însă timpii au scăzut din nou odată cu ieșirea celorlați piloți. Cel mai bun timp a fost stabilit din nou de Rosberg, acesta oprind cronometrul în 1:37:500. Felipe Massa a fost eliminat, brazilianul având probleme cu balansul monopostului său și cu aderența pneurilor. Lui i s-au alăturat Maldonado, Button, Nasr și eroul local, Kvyat, ce va pleca în cursă de pe locul 11 al grilei de start. Toți piloții s-au plâns de lipsa aderenței pneurilor, pusă pe seama scăderii temperaturii pistei.

Q3

În ultima parte a calificărilor, ordinea a fost stabilită în ultimul moment, fiecare pilot încercând până la sfârșit să scoată un timp mai bun, doar Lewis Hamilton a intrat la boxe când mai erau două minute din calificări, după o ieșire în decor și nu a mai avut timp de încă un tur rapid. În același viraj a greșit și Raikkonen, acesta reușind timpul al 5-lea, în spatele lui Vettel. În spatele lor, piloții Force India s-au clasat foarte bine și sunt speranțe la puncte în cursă. Verstappen a avut o sesiune de calificare foarte bună, acesta plecând în cursă de pe locul 9, în fața lui Ricciardo. La finalul sesiunii, cel mai rapid timp a fost cel al lui Nico Rosberg.

Un lucru de luat în seamă a fost că ambele monoposturi Ferrari au avut un comportament subvirator pe toată durata calificărilor. De asemenea, Felipe Massa a atins 334 km/h în speedtrap, iar Nico Rosberg a fost cel mai rapid în toate sectoarele.

Alonso va pleca ultimul de pe grilă din cauza modificărilor aduse PU-ului, iar participarea lui Carlos Sainz în cursă e încă incertă, deși acesta a confirmat că este bine și nu a suferit vreo accidentare serioasă.

Clasamentul final al calificărilor:

F1 calificări Rusia