Formula 1: Pneuri mai agresive din 2017

Formula 1: Pneuri mai agresive din 2017

Constructorul italian de pneuri Pirelli are în plan crearea unor pneuri cu un profil mai agresiv începând din 2017 în Formula 1, acest lucru fiind în concordanță cu planul major de a face monoposturile de Formula 1 mai rapide decât în momentul actual.

Înainte de cursa din Soci, Bernie Ecclestone a declarat că a ajuns la un nou acord comercial cu cei de la Pirelli astfel încât cei din urmă să rămână unicii furnizori de pneuri și după 2017, mai exact până în 2019, contractul urmând să fie ratificat de către FIA.

Paul Hembery, directorul de motorsport al Pirelli, a declarat că planul este ca pneurile să ofere o diversitate în ceea ce privește strategiile de cursă; totodată, cerințele din partea echipelor sunt ca în cursă să fie două-trei pitstop-uri, iar nivelul de degradare să fie asemănător cu cel din trecut, înainte ca Pirelli să fie furnizor unic.

Hembery a mai declarat că va fi o sarcină dificilă în a găsi echilibrul perfect între rapiditatea pneurilor și rezistența acestora. În final, a mai susținut ideea testării pe circuit, în curse, a unor tipuri diferite de pneuri, apoi să fie realizată o analiză împreună cu echipele pentru a se vedea ce tip de pneuri oferă un spectacol mai mare.

Au fost alese compozițiile pentru ultimele curse din sezonul curent

Totodată, Pirelli a confirmat ce compoziții de pneuri va folosi în ultimele patru curse din 2015. Astfel vom avea soft-medium pentru cursele din Austin (SUA), Mexic și Brazilia, în timp ce pentru cursa finală din Abu Dhabi, compozițiile nominalizate au fost super-soft și soft.