FR3.5 Jerez: Forcing de final pentru Nyck de Vries

FR3.5 Jerez: Forcing de final pentru Nyck de Vries

La ultima prezență a monoposturilor de 3500cmc în weekendurile Seriei Mondiale Renault, primele două poziții în ierarhia piloților erau deja știute, însă pentru locul al treilea se băteau șase piloți. Cel mai bine s-a prezentat Nyck de Vries, care a bifat primul succes în categorie.

Vremea urâtă de la mijloc de octombrie nu a ocolit nici sudul Spaniei, unde cei 32.000 de fani prezenți au avut parte de manșe deosebit de spectaculoase.

Cursa 1

Venit pe cai mari după o victorie și un loc secund la Le Mans, debutantul rus Egor Orudzhev a fost din nou în formă bună, presându-l pe Oliver Rowland aproape toată cursa. Din pole a plecat Tom Dillmann, care a păstrat șefia până în turul al zecelea, când a făcut pană. Rowland a preluat conducerea și a bifat al optulea succes stagional, un record în această competiție. Din 2011, de când s-a trecut la baremul cu 25 de puncte pentru victorie, reperul stagional îi aparținuse lui Kevin Magnussen (2013), însă Rowland a bătut și acea bornă.

Matthieu Vaxiviere a încheiat pe trei, în fața lui de Vries și Ellinas. Latifi, Nissany și Kanamaru au reușit să puncteze și ei, iar înaintea ultimei manșe de Vries preluase locul al treilea de la coechipierul Dean Stoneman.

Cursa 2

Campionul Eurocupei Renault 2.0 de anul trecut, Nyck de Vries, a preluat monopostul DAMS care le adusese titlurile lui Magnussen și Sainz Jr. dar nu a avut parte de o campanie la fel de strălucită. Însă ultima cursă i-a adus bucuria primei victorii la acest nivel, după un start excelent în care a trecut de Vaxiviere. În scurt timp, de Vries a devenit lider după o eroare a lui Rowland și nimeni nu l-a mai deranjat până la final. Britanicul de la Fortec a încercat să-și recapete poziția, singurul reper care i-a lipsit într-un sezon dominator fiind dubla victorie într-un weekend.

La poalele podiumului s-a clasat din nou Tio Ellinas, cipriotul reușind un final foarte solid după un debut ezitant. Stoneman a abandonat, Jaafar a dezamăgit încă o dată, iar Gelael a punctat cu noroc. Egor Orudzhev a lăsat o impresie bună până la final, terminând stagiunea pe 5. Însă marele beneficiar al finalei a fost cel ce a tranșat disputa în 6 pentru locul al treilea la general, Nyck de Vries.

Clasament final 2015: 1.Rowland, 2.Vaxiviere, 3.de Vries, 4.Ellinas, 5.Orudzhev.

Clasament debutanți: 1.de Vries, 2.Orudzhev, 3.Stoneman.

Clasament echipe: 1.Fortec, 2.Lotus, 3.DAMS.